En kunstnerisk ekornklubb

Søndag avsluttet Ekornklubben årets aktiviteter med utstilling i andre etasje ved Nils Aas Kunstverksted.

STILTE UTt: Bak f.v. Laura Voll (10), Sverre Stai Skjesol (11), Bjørn Viktor Bratsberg (9), og Eivind Stai Skjesol (9), og foran f.v. Karstein Stai Lystad (6) og Benja Pap (6) stilte søndag ut kunsten sin ved Nils Aas Kunstverksted. 

FORNØYD: Bjørn Viktor Bratsberg (9) viser her fram kunstverket han er mest fornøyd med – ei vogn laget av tre. 

SAMARBEID: Sverre Stai Skjesol (11) og Benja Pap (6) fikk litt hjelp av formidlingsansvarlig ved Nils Aas Kunstverksted, Solveig Viken, til å sette opp utstillingen. 

Nyheter

Under utstillingen viste deltakerne fram ulike kunstneriske uttrykk. Både masker, tegning, maleri, leireskulpturer, portrett i leire, gipsskulpturer, treskjæring, relieff i tre, spikkede fiskestenger, linosnitt, tresnitt, voksskulpturer, leiresmykker med glasur, og tusj- og akrylmaleri fra et kurs med Nirmal S. Dhunsi ble stilt ut.

– Det er litt av ei liste det, sier ansvarlig for ekornklubben, og formidlingsansvarlig ved Nils Aas Kunstverksted, Solveig Viken, som kan fortelle at utstillingsåpningen var veldig fin.

Det ble også servert pepperkaker, saft og kaffe for ekstra god stemning.

Trives godt

Bjørn Viktor Bratsberg (9) er blant de unge kunstnerspirene som søndag stilte ut sine arbeider for publikum. Han forteller at han kanskje er mest fornøyd med skulpturen sin laget av tre.

– Det var nemlig litt vanskelig å lage den. Jeg laget ei vogn som kan trekkes av et dyr. Jeg vet ikke helt hvilket dyr da, smiler han.

Bjørn Viktor er i alle fall ikke i tvil om at han liker seg i Ekornklubben.

– Vi jobber med masse gøy, og så er det koselig og artig å være her, sier niåringen, som i 2018 går fra å være med i gruppa 5+, til å bli med i gruppa 10+.

Plass til flere

Ekornklubben, som er kunstverkstedets kunst- og skulpturverksted for barn og unge, deles nemlig inn i to grupper. Begge gruppene møtes annenhver søndag i skolesemesteret – totalt 16 ganger i løpet av et år.

– I gruppa 5+ er det omtrent tolv unger som i snitt er med hver gang, mens det på gruppa 10+ er færre. Vi har altså fortsatt plass til flere deltakere når vi setter i gang igjen på nyåret, sier Viken.

Det er mulig å være fast deltaker i klubben, men det er også mulig å ta turen innom de søndagene det passer – da som drop-in-deltaker.

Under utstillinga var ikke alle som har deltatt på ett eller flere kurs i 2017 med, siden deltakelse der var helt frivillig.