Nye spesialitetsmerker til Gangstad Gårdsysteri

Under åpningen av Grüne Woche i Tyskland i dag, mottok Gangstad Gårdsysteri to spesialitetsmerker fra Matmerk.

NYE UTMERKELSER: Astrid Aasen og Gangstad Gårdsysteri mottok i dag, fredag, spesialitetsmerker for osten Granstubben og isen Gangstad is med skjenning. Her flankert av administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist og landbruksminister Jon Georg Dale. Sistnevnte overrakte beviset på merket. 

Nyheter

Det var landbruksminister Jon Georg Dale som sørget for å overrekke beviset på merkene til Astrid Aasen og gårdsysteriet. Det skjedde under verdens største matmesse som arrangeres i Berlin hvert år. Dale sto for øvrig også for den offisielle åpningen av den norske standen under messa.

– Ikke en selvfølge

Spesialitetsmerket er en offisiell norsk merkeordning som skal bidra til å synliggjøre god lokal mat og godt lokalt drikke. Gangstad mottok i denne omgang merket for osten Granstubben og for isen Gangstad is med skjenning.

– Det er ikke en selvfølge å få spesialitetsmerket. Denne gangen kom begge produktene vi søkte ordningen med gjennom, og det setter vi stor pris på. Det viser at vi produserer noe riktig, sier Aasen, som setter litt ekstra pris på at skjenningisen fikk utmerkelsen.

– Den er ordentlig bærekraftig produsert, i og med at vi bruker restene fra skjenningproduksjonen på Røra som smakstilsetning i isen, smiler Aasen.

Alle oster inkludert

Alle produkter som søkes inn i merkeordningen vurderes av en uavhengig jury med høy matfaglig kompetanse. Med Granstubben inkludert i merkeordningen, er nå alle oster som blir produsert ved Gangstad spesialitetsmerket.

– Dette er nok en anerkjennelse til Astrid Aasen og Gangstad Gårdsysteri. Ysteriet er en foregangsmodell for mange andre. Ysteriet var det første i Norge som fikk godkjenning til merket, og de som jobber der evner fortsatt å utvikle nye og svært gode produkter. Det står det stor respekt av, sier markedsansvarlig i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Kristine Rise.

Inderøy godt representert

I Berlin er flere mat- og drikkeprodusenter fra den nordlige delen av Trøndelag representert. Fra Inderøy er Gangstad Gårdsysteri, Øver-Bakken Kaffebrenneri, Berg Gård og Øyna på plass med flere av sine produkter.