Ane klar med ny EP

Ane Bjerkan fra Sandvollan følger opp høstens debutalbum med ny EP. Den har fått tittelen «Winter Grit». EP-en slippes 9. februar.

NY CD: Ane Bjerkan gir ut digital EP som har fått tittelen «Winter Grit». 

Nyheter

Winter Grit handler om å leve mens sola ikke varmer og om kjærlighetens smertelige tendenser; lengsel, brudd og overganger. Hovedingrediensen, foruten vokal, er tangenter. Pianospill, analoge synther, cello og munnspill fremhever de sammensatte sinnsstemningene som tekstene formidler.

I et presseskriv sier hun dette: – I februar kommer jeg ofte i en egen sinnsstemning, hvor jeg får lyst til å høre på Mark Hollis, Nils Økland og Richard Skelton. Musikken er gjerne saktegående, litt intrikat og ettertenksom og «Winter Grit» er mitt bidrag til en forlengelse av denne sinnsstemningen. Hvis debutplata mi var en vandring gjennom Lindgrens Kirsebærdalen, så tror jeg «Winter Grit» er mer som en tur til et vinterlig Mummidalen.

Ane Bjerkan er en artist som skiller seg ut fra det meste i den norske artistfloraen. Debutalbumet Nothing But Cherry Blossoms from now on, som kom i oktober, høstet lovord fra flere hold. Blant annet kåret spanske Indiestar Musicmagazine singelen Cherry Blossoms til årets låt. Bandet turnerte også i de største byene i Norge.