Stilig nyttårsfest på Stiklestad

Alle gode ting er tre, og mange blide fjes og stor gjensynsglede preget oppfølginga av suksessen fra nyttårsfesten for utviklingshemmede fra Verdal, Inderøy og Levanger som ble arrangert i 2014 og 2016.

SKAPTE STEMNING: Det var glimrende innsats av Gullfiskrockerne. Fra v: Johann-Arnt Kvithyll Olsen, Elias Gullbrekken Sandnes, Ola Slapgaard, Merethe Alseth, Malin Anderson, Jens Martin Ulvin og Øyvind Hyun Shik Jensen. Bak Sven Magne Brækkan (delvis skjult) og Jonas Gjærum. Kulturskolelærere Steffen Flasnes (utenfor bildet) og Ole Lagestad. (Foto: Jarl Limstrand)  Foto: Jarl Limstrand

IMPONERTE: Hildur Norum alias Pippi Langstrømpe trollbandt tilhørerne. (Foto: Jarl Limstrand)  Foto: Jarl Limstrand

Nyheter

Nærmere 75 deltakere møtte også denne gang, og med mange ledsagere og en solid arrangørstab fra Lionsklubbene ble det fullt hus og stormende jubel i Stiklestad nasjonale kulturhus onsdag 25. januar. Medarrangør var Norsk forbund for utviklingshemmede.

De fleste deltakerne kjenner hverandre fra før, ikke minst gjennom Lions årlige høstleiker (tidl. vinterleiker) ved Vulusjøen. Vennskap dyrkes og skapes ved slike trivelige lag. En del nye fjes var det riktignok å se, og det var lett å se at alle fant seg godt til rette. Stemningen vokste etter hvert som musikkgruppene Totom og Gullfiskrockerne kom i varmen. Dansegulvet ble fort fullt.

Arne Munkeby fra Lionsarrangørene åpnet arrangementet formelt, og han lovte en stor overraskelse i løpet av kvelden, men han ville ikke si hva det var.

Etter maten dukket plutselig, til stor begeistring og spenning, Hildur Norum alias Pippi Langstrømpe opp på scenen. Alle husket henne godt fra forrige nyttårsfest. Det ble igjen et enestående flott show. Hun traff som sist midt i blinken hos deltakerne. Hun fikk mange med på sang, trylling, handbakbryting med mer, og det ble et kvalitetsinnslag som vil bli husket lenge. Referenten innrømmer gjerne at han også denne gang ble rørt over den gode stemningen som oppsto hos alle deltakere, ledsagere og lionsmedlemmer. Pippi ble også med på dansen etter middagen.

Lionsklubbene sto for middagsserveringen, og etterpå var det loddtrekning og premieutdeling. Det var stor jubel blant deltakerne for hver gevinst som ble trukket.

Utover kvelden gikk dansen lystig og friskt. Det var artig å se at rullestolbrukere hadde stor glede av dansen. Avslutningsvis sa arrangementsleder Arne Munkeby at han aldri hadde sett så mange blide mennesker. Jeg vet at lionsmedlemmene og ledsagere har stor glede av å være med på et slikt arrangement, og mange mener at nyttårsfesten må bli en tradisjon. Lions har dessuten hatt et meget godt samarbeid med Stiklestad nasjonale kulturhus og de ser gjerne at dette kan fortsette.