Klart for Cabaret

7. og 8. februar er det premiere på årets storproduksjon ved Inderøy videregående skole. Da står Cabaret på programmet.

STORSLÅTTE DANSENUMRE: Elevene ved musikk, dans og dramalinja ved Inderøy videregående skole lover storslåtte dansenumre og heftige rytmer når de nå setter opp musikalen Cabaret. 

GLEDER SEG: Dramaelev Tora Bigset forteller om lange dager med øving før årets storforestilling. – Vi gleder oss til å vise fram hva vi har jobbet med, sier hun. 

Nyheter

Elevene ved musikk, dans og drama står klare på scenen og vil bringe publikum med på en musikalsk reise til 1930 – tallets Berlin.

– Vi er veldig fornøyde med valg av forestilling, og gleder oss til å vise fram det vi har øvd på, sier dramaelev Tora Bigset.

To premierer

For mange elever er storproduksjonen et høydepunkt, og det blir lagt ned mange timer både på skolen og på fritiden til øving på tekst, dans, sang og musikk. Nytt av året er også at forestillingen spilles dobbelt opp, med to ulike ensembler.

– Det blir to premierer i år. Vi er så mange elever på trinnet at skolen valgte å kjøre to separate oppsetninger, slik at flere elever får muligheten til å ha større roller, sier Bigset som håper at mange vil komme på forestillingen som har premiere 7. og 8. februar i kulturhussalen på AKSET.

– Dette blir en strålende forestilling, lover hun.

En velkjent musikal

Musikalen Cabaret hadde premiere på Broadway i New York i 1966 med Jill Haworth i hovedrollen og gikk deretter sin seiersgang verden over. De fleste vil huske Bob Fosses Oscarvinnende Cabaret-film fra 1972 med Liza Minnelli i hovedrollen som Sally Bowles.

Forestillingen omhandler livet på og omkring kabaretscenen på The Kit Kat Club i den urolige og skremmende tiden før Hitler griper makten i Tyskland.

Snart klar for forestilling

Dramaeleven forteller at det i fjor høst ble arrangert auditions og elevene fikk utdelt roller på tvers av faglinjene. Elevene har øvd intensivt den siste uken, og nå begynner forestillingen å bli sydd sammen på kulturhusscenen.

– Vi har fram til nå jobbet med koreografi, musikk og manus i mindre grupper, og elevene har selv stått for scenografi, kostymer og markedsføring. Scenografien er laget i samarbeid med Inderøy Kulturhus, forteller dramaeleven.

Hun forteller at elevene får god hjelp av Sindre Andreas Nilsen som regissør, musikklærerne Roger Moen og Bjørn Aleksander Bratberg, danselærer Katrine Kandal og Hanne Kvaal som er regiassistent og inspisient.