Ny utstillingsåpning

Nå på lørdag er det sesongstart og utstillingsåpning i låven på Gulburet.

PÅ LÅVEN: «Mellom lys og mørke» er tittelen på utstillingen som Rita Waade viser i Låven på Gulburet. 

Nyheter

Utstiller er Rita Waade.

Nyinnflyttet til Inderøy

«Mellom lys og mørke» er tittelen på utstillingen, som er kunstnerens første separatutstilling. I et skriv fra Gulburet kan en lese at Rita er nyinnflyttet til Inderøy og at hun har hatt eget galleri/kunsthage i Fredrikstad.

– Jeg har malt på heltid de siste to-tre årene. Tidligere har jeg brukt kunsten som en del av terapeutisk behandling da jeg i mange år jobbet som spesialist i psykiatrien. Jeg har også hatt god bruk av ulike teknikker og uttrykksformer som lærer, sier hun.

Fra figurativt til abstrakt

Hun forteller at når det gjelder malingen så har hun gått fra det rent figurative til det abstrakte og mer intuitive.

– Jeg er mer på leting og prosessen for å oppnå en viss harmoni og flyt i bilder med sterke farger og til dels grafiske former, kan være tidkrevende. Det siste året har helt klart blitt preget av mørkets skiftninger mot lys. For min del kan jeg si at det er absolutt mer krevende å jobbe med mørke farger enn de lyse, sier hun i presseskrivet.

Musikalsk tonefølge

Waade har stilt ut i gallerier i Oslo, Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Verdal og Steinkjer. Under utstillingsåpningen på låven blir det musikalsk tonefølge med Sigrid Lyngstad Skjerve og Jonas Skjeflo. I tillegg blir det og en enkel servering underveis.

– Suppelørdag, nybakte brød, deilige kaker og smørbrød – som kan nytes i lag med varm sjokolade, kaffe eller te i kafeen og besøk i gårdsbutikken, tilføyer Liv Elin Olsen ved Gulburet.