Nytt jubileumsarrangement

I anledning 150-årsjubileet til Sund folkehøgskole i år, er det søndag 4. mars duket for et nytt, åpent arrangement på skolen.

JUBILEUMSARRANGEMENT: Neste søndag, 4. mars, inviterer Sund folkehøgskole alle interesserte til nytt jubileumsarrangement, sier Anders Hals og Vidar Pedersen, som arbeider som lærere ved skolen.  Foto: Stig Leinan

Nyheter

Denne gangen fokuseres det på det internasjonale engasjementet som folkehøgskolen har bidratt til.

Siden slutten av 1960-tallet

– Etter hva vi har forstått startet dette allerede opp på slutten av 60-tallet med skoleturer til det tidligere Jugoslavia. Senere ble U-landskurset opprettet i 1979 hvor forberedelsene foregikk på fjellgården Mokk i Ogndalen. I starten reiste de til Sri Lanka og India og senere til Mellom-Amerika. Vi har hatt egen linje for utenlandske elever, og utveksling av elever med ulike organisasjoner både i Asia, Afrika og Latin-Amerika gjennom Fredskorpset. Samarbeidet med bondeorganisasjonen Kab’awil i Guatemala førte også til det NORAD-støttede prosjektet Småbøndenes folkehøgskole, noe som ga det internasjonale samarbeidet en ny dimensjon, sier Vidar Pedersen, som er lærer ved linjen Solidaritet Nord-Sør og Anders Hals, som er lærer ved regnskoglinjen.