Arrangerer OL

Sørsia Idrettslag ved Verrasundet har to medlemmer og ett æresmedlem. Det forhindrer ikke laget å arrangere OL.

VELKOMMEN:–Alle er hjertelig velkomne til OL i Månmyra Arena nå på lørdag, sier Svein Småli (t.v.) og Gunnar Viken. De to er de eneste medlemmene i arrangørklubben, Sørsia Idrettslag. (Foto: Kirsti Nygaard) 

PLANLEGGING: Planlegging må til når man skal arrangere OL. (Foto: Kirsti Nygaard) 

Nyheter

– Vårt OL går av stabelen på Månmyra Arena lørdag 24. februar. Da er vi først og fremst opptatt av at idrettsgleden blomstrer, lover president i idrettslaget, Svein Småli og adm. dir i laget, Gunnar Viken.

Etablert i 2014

Idrettslaget har i sine vedtekter et tak på maks to medlemmer. En president og en administrerende direktør. Laget ble etablert i 2014, under siste OL. Det har sitt opphav i grenda Sørsia mellom Framverran og Trongsundet.

– Vi gjør idrett til underholdning og lek. Vårt slagord er: Lek er livet. Våre drakter er i gult og blått - inspirert av Petter Northug som virkelig fikk tenning på svensker, nikker de to.

Egen arena

Etter at idrettslaget – i ekstra generalforsamling – gjorde sitt vedtak om å arrangere OL lokalt var det 100 prosent enighet om å opparbeide egen OL-arena.

– Møtet hadde vi for om lag én måned siden. Siden den tid har vi opparbeidet et flott anlegg med snø-scene og 100 parkeringsplasser. På en solrik dag er det vakrere enn hvilken som helst annen OL-arena, sier karene og peker på at lagets lokale OL har mange artige øvelser for aldersgruppen 1–100 år.

– Det kreves kun én forkunnskap; det å ha lyst til å ha det artig sammen med andre.

Tre skiløyper

Arrangøren tilbyr tre skiløyper for dem som vil delta, en bob/akebane, en skiskytterarena uten bruk av gevær, curling på egen isbane, skøyterenn og isfiske.

– Vi har ikke tidtaking. Det viktigste er å delta. Alle barn blir premiert på ekte OL-vis. Ta med lommetørkle. Det blir rørende scener både under åpningen ved innmarsj, tenning av OL-ilden, fanfare og salutt med presidentens appelsinkanon. Sistnevnte er kjent fra TV2. Dessuten byr vi på familiequiz, lokker de.

Mange funksjonærer

Karene forteller at de har en stor stab funksjonærer som har hjulpet dem med forberedelsene.

– Lyd og film, tv, baking, koking og en masse støttespillere. Ingen sier nei. Vi skal ta betaling for mat og drikke og likeledes en liten arenaavgift til å dekke premier og så videre. Det blir gratis parkering. Dersom noen synes dette er interessant å være med på, noe vi er helt sikre på det er, så må vi nevne at overskuddet går uavkortet til Kreftforeningen. Bare det gjør jo det hele til en god sak. Da er det bare å bestemme seg. Vi har fysioterapeut på arenaen, WC og varmestue ved skøytebanen, klargjør de to.

Hvordan finne fram?

Alle innfartsveier til Månmyra Arena er merket fra Skarnsundbrua i øst og fra Prestvågen i vest. Retningen vises ved OL-skilt og pil.

– Lørdag i tolvtida drar vi til med OL. Da må alle ha inntatt arenaen for å få med seg den høytidelige åpningen. Kom og lek med oss. Velkommen til et annerledes OL på Månmyra Arena i Sørsia ved Verrasundet, hilser Svein og Gunnar.