Pubkveld med filmmusikk

I kveld, fredag 3.mars, blåser Nordøy Hornmusikklag liv i den gode, gamle atmosfæren på Buasalen, og inviterer til pubkveld med filmmusikk.

FESTKLARE: Det blir en festaften når Nordøy Hornmusikklag inviterer til pubkveld med filmmusikk på Buasalen på Kjerknesvågen i kveld. 

Nyheter

Buasalen på Kjerknesvågen var et populært treffpunkt for folket i bygda før i tida. Der ble det holdt fester, der var det folkeakademi og bibliotek, og der ble det vist bygdekino. Derfor er det akkurat på sin plass at Nordøy Hornmusikklag nå inviterer til en festaften med nettopp filmmusikk.

«Ny» dirigent

– Da får vi også en anledning til å vise fram vår nye dirigent også, smiler Sidsel Trønsdal. Medlemmene i korpset er skjønt enige om at det å være dirigent for dem er en sosialiseringsprosess i det å bli Våjabygg.

Nevnte dirigent, Yngve Henriksen, påpeker at han ikke er «helt ny» lenger da. Han har faktisk vært dirigent for korpset i rundt to år nå.

– Jeg har brukt litt tid på å forstå kulturen, men nå begynner den å sitte, fleiper han. De er midt i kaffepausen, og det er ingen tvil om at den også er et av høydepunktene med å møtes en gang i uka.

Fengende filmmusikk

Yngve Henriksen forteller at musikantene begynte å mase om å få spille noe nytt, noe helt annerledes enn det de gjør for eksempel 17. mai. Temaet filmmusikk kom på banen, og det var en ide de kunne like. Nylig hadde de ei hel helg sammen med Andreas Olsson, profesjonell dirigent fra Sverige som har gammeldirigenten Erling Fossum som svigerfar, og det ga også inspirasjon.

– Vi kommer til å spille melodier som «Hva var vel livet uten deg», utdrag fra «Jungelboken», «Flåklypa», «Pippi Langstrømpe», «The show must go on» med Queen, og mye mer, forteller de. Med andre ord så blir det et bredt og spennende spekter på konserten.

Plass for flere

Etter konserten blir det underholdning ved Erling Skjemstad og Bjørn Fossum. Det blir også salg av øl og vin, og enkel mat fra kiosken.

– Men dans blir det ikke. Sist vi danset jenka på Buasalen ramlet varene ut av hyllene i butikken under. Det kan vi ikke risikere, smiler en av korpsmusikantene.

-Ja, også må vi legge til at det er plass for flere i korpset. Vi har særlig bruk for trompetister, og man trenger slett ikke å være fra Nordøy. Musikanter fra hele bygda er hjertelig velkommen, sier Sidsel Trønsdal, og legger til at de øver hver mandag på Lyngstad samfunnshus. Hun håper også at det frister med filmmusikk på Buasalen, og hun ønsker alle hjertelig velkommen i kveld.