«Meningen med livet»

Det er duket for en ny ellevill og velklingende musikk-farse i regi Røra Songlag. Årets oppsett har fått tittelen «Meningen med livet», og har premiere 10. mars.

MUSIKKFARSE: Røra Songlag er klar med Growes Garage Vol VIII, og denne gang skal de hjelpe «Bjørnar» å finne meingen med livet. 

DRAMATISK: Her serveres hodet av Donald Trump på et fat. Fra v: Rune Langfjæran, Wenche Kulseth, Ingrid Marie Aasve og Ida Østereng. 

GJENHØR: Det blir et gjenhør med «Fru Johnsen» i rappeversjon: Foran Ann Kristin Langfjæran. Bak fra v. ordfører Liv Janne Toldnes, lensmann Arnstein Simonsen og prest Rune Langfjæran. 

SAMMENSLÅING: Her fjerner Inger Beate Følstad fylkesgrensa som fylkesmennene har signert, og hun regner med at den blir mer verdt enn Berlinmuren. 

Nyheter

Denne gang er garasjeeier Oddvar Growe sendt til Sibir der han sitter i fengsel. Bjørnar har tatt over garasjen hans imens, han prøver å være mest mulig lik «Oddvar», men mest av alt strever han med å finne meningen med livet.

Variert repertoar

Det skal vise seg at Bjørnar får gode tips og råd til hvordan han kan finne meningen med livet, noe en jevn strøm av ulike karakterer kommer innom for å gi ham. Hare Krishna-bevegelsen kommer. Det gjør også alt fra erkeengelen til djevelen. Golf og andre former for trening, kjærlighet og sex er nyttige eller unyttige ingredienser. Og som alltid er fortellingen pakket inn i en fin musikalsk blanding, der i alt 20 solister skal i ilden.

– Repertoaret er variert. Det blir blant annet mye pop og rock. Publikum får høre «Sunrise» av Uriah Heep, «When we were young» av Adele, «Kiss from a Rose» av Seal, «Verdiløse menn» av Jokke og Valentinerne, en rappeversjon av den udødelige «Fru Johnsen», og mye mer, forteller musiserende kapellmester Roy Aksel Waade. Han har selv arrangert det meste av melodiene, og sammen med en gjeng kompetente musikere sørger han for stødig tonefølge til koret.

Samarbeider godt

Som regissør har Røra Songlag fått med seg Torun Utgård, og det ser ut til at de har fått til et riktig godt samarbeid.

– Det er en litt spesiell følelse som 26-åring å komme rett fra skolen for å prøve å bestemme over denne gjengen, smiler regissøren og slår ut med hendene. Hun har for lengst slått fast at hun trives godt sammen med denne livate og musikalske gjengen.

– Det er en fin gjeng, som er mottakelig for det jeg sier. De har dessuten ytret at de ønsket en del forandringer, og det har vi gjort, både på scenografi og innhold, sier regissøren som har klokkertro på at dette blir bra.

– Vi er flinke til å støtte hverandre. Det er viktig, sier korets leder, Hilde Gunn Slottemo. Hun forteller at det blir fest med mat, bar med alle rettigheter og dans på lørdag. Det gjør det også neste lørdag. Vanlige forestillinger blir det søndag 11. og tirsdag 13. mars, så nå er det bare å krysse av i kalenderen.