Har samlet på alle utgaver

Aud Floan Steinvik (92) har samlet på alle utgavene av Inderøyningen siden den første kom for 25 år siden, og hun har lest alle fra perm til perm.

TROFAST LESER: Aud Floan Steinvik har samlet på alle utgavene av Inderøyningen siden den første kom ut for 25 år siden. Det har blitt en imponerende samling. 

Nyheter

Alle avisutgivere ønsker seg trofaste lesere, og det er ingen tvil om at Inderøyningen har en del av dem. En av dem er Aud Floan Steinvik som har lest og samlet på dem alle.

– Da den første avisa kom tenkte jeg at dette var noe det kunne være artig å samle på, og etter hvert bestemte jeg meg for å følge opp, sier Aud.

Har lest alle avisene

– Jeg syntes det var trivelig at det kom en egen avis for Inderøy, og jeg har lest alle. Ja, faktisk noen av dem flere ganger, smiler hun. Hun innrømmer nok at ikke alt er like interessant stoff, det skulle jo bare mangle, men lest det har hun likevel.

– Man må jo følge med på det som skjer, og når ungdommene kommer hjem, så vil jo de lese den også, sier hun, og sikter til etterkommere som ikke bor her på bygda.

– Jeg er jo heller ikke så flakkfør som jeg en gang var, og da er det ekstra trivelig å følge med i avisa på det som skjer, sier hun. Aud ble enke for ett og et halvt år siden, men hun bor fortsatt i det store huset i Vangslia, og klarer seg bra alene. Det er slett ikke verst når man har rundet 92 år.

Flere slektsbøker

Aud er glad i lokalhistorie, og ikke minst i slektshistorie. Både Floanslekta og Steinvikslekta har hatt mye fokus, og ettersom Aud også er en skrivefør dame, så har det resultert i slektsbøker som er av uvurderlig verdi for etterslekta, ikke minst boka om Hestøya. Hun har også tatt vare på mye av morens, Hjørdis Halmøy Floan sin litteratur om alt som har med bunadssøm å gjøre.

– Jeg synes det er viktig å ta vare på historien. Det var nok derfor det ble så spennende å gjemme på Inderøyningen også. Det har kanskje vært aller mest interessant å lese artikler om nye som har kommet flyttende til bygda, og om ungdom som har startet opp med noe nytt. De har fått positiv omtale i avisa, og det tror jeg det er god hjelp i, slår hun fast. Det var nok ikke like enkelt å markedsføre seg den gangen Aud var ung og tok over Bunadsaum.

Men selv om den spreke damen nå har bestemt seg for å gi samlingen av aviser tilbake til redaksjonen, så gleder hun seg til fredagene, og den avisa hun velger først; jo, det er Inderøyningen.