Bærekraftskonferanse

150-årsjubilanter Sund folkehøgskole inviterer til konferanse der temaet er bærekraft.

VELKOMMEN: – Vi ved Sund folkehøgskole ønsker alle hjertelig velkommen til bærekraftskonferanse 15 og 16. mars, sier Astrid Moen og Svein Arne Sundfær. (Arkivfoto) 

Eller kanskje folk er lei av å høre om miljø-saken?

Nyheter

Konferansen går av stabelen torsdag 15 og fredag 16. mars.

Bærekraftens tidsalder

– Dette er en konferanse som vi arrangerer i anledning 150-års jubileet. Vi skal belyse både politiske og ikke minst praktiske sider ved bærekraft. Vi er jo i «Bærekraftens tidsalder», og det er også navnet på konferansen, sier viserektor ved skolen, Astrid Moen.

Hun forteller at det første dag blir det mye politikk.

Arild Vatn kommer

– Tor Arne Alseth som er regionleder i FN-sambandet kommer og snakker om FN sine bærekraftsmål. I tillegg vil Christoffer Ringnes Klyve, nestleder i Framtiden i våre hender snakke om hvordan vi kan bli mer bærekraftige i hverdagen. Så kommer Inderøys egen Arild Vatn som er professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NBNU). Han skal snakke om hvordan vanlige folk – og husholdninger, kan klare å bli mer bærekraftige. Eller kanskje folk er lei av å høre om miljøsaken? Det blir spennende, innrømmer viserektor.

Lover å provosere

Torsdagen avsluttes med dokumentarfilmen «Dead Monkey Fear No Hyenas». Filmen gir innblikk i landran (landgrabbing) i Etiopia.

På konferansens andre dag blir det møte med professor eremitus Jørgen Randers.

– Han lover at han både skal provosere og underholde når han skal snakke om hvordan samfunnet vårt kan komme til å se ut i 2050. Det er ikke politikerne det er noe feil med sier Randers, det er folket! Her setter vi av god tid til spørsmål og kommentarer fra salen, lover Moen.

Gratis arrangement

Hun sier at senere på fredagen kommer blant annet Hanne Løvstad fra Bellona. Hun vil ta for seg «I front for grønn omstilling sammen med næringslivet». Simen Knudsen. surfer og miljøvokter, vil snakke om «hvordan ta vare på havet – gjør noe nå!»

– Begge dagene er åpne for publikum, og arrangementet er gratis. Så da er det bare å ønske alle hjertelig velkommen til bærekraftig konferanse på Sund, avslutter Astrid Moen.