InderøyPåske

SKJÆRTORSDAG: På kvelden skjærtorsdag blir det nattverdsgudstjeneste i Vestvik kirke. (Arkivfoto: Nina Fossum)  Foto: Nina Fossum

Nyheter

Også i år er det mulighet for å bli med på InderøyPåske. I løpet av påsken blir det gudstjeneste i alle de vinteråpne kirkene våre.

Mosvik kirke palmesøndag

Vi begynner i Mosvik kirke palmesøndag kl. 11. I den gudstjenesten blir det blant annet dåp og innslag ved 4.-klassinger. Vi får også høre historien om da Jesus red på et esel inn i Jerusalem og folk ropte hosianna til han.

Skjærtorsdag på Bøl og i Vestvik

Skjærtorsdag kl. 12 er det, tradisjonen tro, friluftsgudstjeneste på Bøl. I år kan vi til og med gå på ski til Bøl. Nordøya hornmusikk spiller og vi får lesing av påskeevangeliet og Herrens bønn på inderøymål.

Kl 19 på kvelden skjærtorsdag er det nattverdsgudstjeneste i vakre og varme Vestvik kirke. Etter gudstjenesten spiser vi kveldsmat sammen i kirka.

Langfredag i Heggstad kirke

Langfredag kl. 19 går turen til Heggstad kirke. Her får man oppleve langfredag i ord og toner. Fortellingen om Jesu død på korset blir lest av Janne Jørstad og Kari Stuberg. Sangerne Aud-Sissel Fiksdal Følstad, Veronika Stangerholt Moan, fiolinist Sigrid Skjerve samt organistene Bjørn A. Bratsberg og Siv Anette Lorentzen står for musikken.

Også i år er det mulighet for å bli med på InderøyPåske. I løpet av påsken blir det gudstjeneste i alle de vinteråpne kirkene våre.

Påskenatt i Salberg

Så blir det påskenattsgudstjeneste i Salberg kirke lørdag kl. 23. Vi opplever da at mørke blir til lys, død blir til liv igjen. Aud- Sissel Fiksdal Følstad deltar med sang og gudstjenesten avsluttes med at vi går ut på kirkebakken og synger «Påskemorgen slukker sorgen». Salberg kirke har ikke de dimensjonene som Peterskirken i Rom, men stemningen i Salberg kirke en påskenatt er det ikke noe å utsette på.

Påskedag i Sakshaug kirke

Påskedagsgudstjenesten er i Sakshaug kirke kl. 11 søndag formiddag. Her blir det mye flott påskemusikk med Sakshaug kyrkjekor og trompetist Elin Gjærde. To barn skal også bæres til dåpen.

På hver av gudstjenestene i InderøyPåske legger de som er med en lapp med navnet sitt i det store påskeegget, som blir med på alle gudstjenestene. Etter påske trekker så vi tre navnelapper som vinner hver sin premie. Så jo flere gudstjenester en er på, jo større er sjansen til å vinne.

Velkommen til InderøyPåske og god påske til alle fra oss som jobber i kirkene her i Inderøy!