En flott familiedag på Utøy

Utøy ble den mest deltakende grenda i fjorårets HUNT 4-undersøkelse. Dette ble feiret med gratis familiedag for alle utøyninger på Øynheim.

GRILLET PØLSER: Ane Margrete og Leah Johanne (4) var begge enige om at det var artig på familiedagen, og at det var ekstra godt med pølser grillet på bålet. 

SKIGLADE JENTER: Anne Bekkevold (9), Sigrid Ulvin (9) og Tonje Ulvin (7) forteller at det var veldig tøft å kjøre i kuleløypa, men at de også hadde gått en runde i den oppkjørte skiløypa. 

FLOTT OPPVISNING: Drilljentene underholdt utøyningene på Øynheim. 

PÅ SCENEN: På kveldstid sørget bandet The Outlaws for dansemusikken fra scenen i Øynheim forsamlingshus. (Foto: Arne Morten Buan) 

STYRTE KJØKKENET: Gerd Undersåker og Gunhild Madsen i full sving på kjøkkenet. Godt og vel 70 liter sodd ble servert under familiedagen. 

Nyheter

Forrige lørdag var det full aktivitet på Øynheim. Frivillig Inderøy, Teater & Ungdomslaget Øyna, Utøy Grendelag og Inderøy kommune ville feire grenda som hadde best oppmøte under HUNT 4-undersøkelsen og arrangerte familiedag med aktiviteter for store og små gjennom hele dagen.

Varierte aktiviteter

– Det er kjempemessig at så mange har tatt turen. Det er ikke ofte at bilene står parkert så langt oppover veien her, sier Vegard Stavrum fra Utøy Grendalag.

De hadde fyrt opp bålpanna utenfor grendehuset og serverte rykende varme pølser til alle som ville ha. Det hadde blitt kjørt opp flere skispor i området rundt Øynheim og det var lagd kuleløyper og en akebakke som var svært populær blant de minste. Man kunne kaste hestesko, leke med ulike spill og prøve seg på luftgeværskyting nede i kjelleren. Inderøy Skytterlag stilte med geværer og instruktører.

Gratis for alle

Flere lokale bedrifter, lag og foreninger bidro til at utøyningene fikk en trivelig familiedag. Det ble servert sodd med tilbehør og kaffe og kaker inne i grendahuset, sponset av Inderøy Slakteri, Marens Bakeri, Røra Bakeri, Extra, Ringnes og Madsen Elektro AS. Både grendalaget, UL Øyna, Gå – på 4H og Inderøy Sanitetslag tilrettela for matservering og aktiviteter både ute og innendørs denne dagen.

Kulturelle innslag og konsert

Drilljentene fremførte flere numre i salen på Øynheim, og begeistret publikum med sin imponerende presisjon. Egil og Lars sto for musikken og underholdt de godt over 250 utøyningene som deltok på familiedagen. Det var full aktivitet på Øynheim hele dagen, for senere på kvelden var det grendefest og konsert med Outlaws – også dette en premie for HUNT 4 – deltakelsen. Og etter stemningen å bedømme, så ligger det nok an til at utøyningene møter opp mannsterke til neste HUNT – undersøkelse også!