Brøndbo og Inderøy Storband konsertklare

Inderøy Storband tar med seg Thomas Brøndbo for å fremføre kjente låter av Genesis og Phil Collins i Kulturhuset på lørdag.

SISTE FINPUSS: Inderøy Storband og Thomas Brøndbo har lagt siste hånd på verket, og er klar for å spille Phil Collins- og Genesis-sanger på lørdag. De lover en forrykende kveld. 

COLLINS: Dirigent Petter Skjervold (i midten) er fornøyd med hvordan t.v. Lars Erling Øyen (trommis) og vokalist Thomas Brøndbo utfyller rollene som trommis og vokalist Phil Collins. 

Nyheter

De tjue musikerne i Inderøy Storband er klare til å fremføre sine tolkninger av låtmaterialet, og er veldig fornøyd med å ha fått med seg namsosingen Thomas Brøndbo som vokalist.

– Konserten vil inneholde et bredt spekter av låter, fra ordentlige powerlåter til en mengde feelgoodsanger. En kan ikke bli annet enn glad av sanger som «Dance into the light», sier Brøndbo.

Konserten har to avdelinger, og repertoaret hentes hovedsakelig fra Collins egne sideprosjekt, The Phil Collins Big Band.

Drøm i oppfyllelse

Vokalist Brøndbo gleder seg til konserten, og lovpriser både Phil Collins og Inderøy Storbands tolkninger av hans sanger.

– Phil Collins’ musikk er noe jeg har hørt mye på. Nå får jeg endelig oppfylt drømmen om å fremføre låter av ham med storband. Det hadde jeg ikke trodd på tidligere, sier Brøndbo.

Storbandmedlemmene innrømmer at de har øvd mye foran konserten, men at de nå er klare til å gi jernet på scenen.

– Vi har jobbet med dette prosjektet siden sensommeren, og planla egentlig konsert før jul, men vi innså at vi trengte noe mer tid for å spikre låtene. Vi er også veldig fornøyd med at Thomas er med som vokalist, sier dirigent Petter Skjervold.

– Jeg utfordrer alle til å synge eller spille denne musikken selv. Den er ikke enkel, og preges av mange høye toner og krevende fraseringer. Det er utfordrende for meg som vokalist, men storbandet er helt fantastisk og virker å ha god kontroll, sier Brøndbo.

To Phil

Phil Collins var både trommeslager og vokalist i Genesis, og gestaltet tidvis begge rollene også senere i karrieren. Thomas Brøndbo representerer Collins som vokalist, mens Lars Erling Øyen har ansvar for Collins tromming.

– Vi har forsøkt å ligge nært originalmaterialet, og det synes jeg vi får til. Jeg har hørt på musikken til Phil Collins og Genesis siden ungdommen, og storbandlåtene hans de siste tjue årene. Under den første øvinga med Thomas satt jeg måpende allerede etter to sanger. Siden har vi blitt mer samspilte, så vi kan love en strålende konsert, sier Lars Erling Phil Collins Øyen.