Fokus på naturvern

Lørdag blir det anledning til å bygge seg en fuglekasse, eller til å bytte brukte klær på e@. Det foregår i regi av Naturvernforbundet.

NATURVERN: Anne Grete Frøseth og Brock Alexander McLellan håper det kommer mange ivrige fuglekassebyggere til e@ på lørdag. De er klare med byggesettene.  Foto: Nina Fossum

Nyheter

Brock McLellan og Anne Grete Frøseth fra Naturvernforbundet har byggesett til 60 fuglekasser klare, og de håper det kommer mange ivrige byggere. Hver enkelt fuglekasse blir preget med byggerens navn, og de blir gjort klare med oppheng.

– Dette blir en innføring i hvordan man bygger fuglekasser, men det handler også om å ta vare på småfuglene. Mange arter er truet og i ferd med å forsvinne, og dette er et forsøk på å hjelpe fuglene, sier initiativtakerne. Det å henge opp en fuglekasse nå er kanskje sent for enkelte arter, men det finnes noen som er sene til å hekke og bygge rede. Uansett har små leietakere et krypinn klart til neste år, og det er jo bra.