Streiker for tariffavtale

Fagforbundets medlemmer har i dag gått ut i streik ved Elvebakken Barnehage AS. De krever videreføring av tariffavtalen ved den private barnehagen på Røra.

I STREIK: Ina Elisabeth Johnsen og Ingrid Haugmark er to av tre streikende ved Elvebakken barnehage og støttes av streikeleder og konstituert leder av Fagforbundet avdeling Inderøy, Bente P. Pedersen og Hege Grande og Arnt Sigurd Kjøglum fra Fagforbundet Trøndelag.  Foto: Simen Nygaard

Nyheter

Partene var i mekling så sent som i går kveld, men ved 22-tiden ble meklingen avsluttet.

Fagforbundet iverksatte streik for sine tre medlemmer fra klokka 06.15 i dag morges, og det har ikke vært kontakt mellom partene siden.

– Fagforbundet vil ikke ta initiativ til kontakt nå. Det må ev. mekler eller eier av barnehagen gjøre, sier nestleder i Fagforbundet Trøndelag Arnt Sigurd Kjøglum,

Bakgrunnen for streiken er at Elvebakken Barnehage AS ikke vil inngå tariffavtale med Fagforbundet. Fagforbundet begrunner kravet til tariffavtale med at barnehageansatte skal ha samme vilkår uavhengig av hvem som eier og drifter barnehagen.

– Det er vanlig med tariffavtaler i 2018, og vi vil bare ha samme rettigheter som andre barnehageansatte. Vi har fått sympati fra mange foreldre i løpet av dagen, men vi er forberedte på at vi må sitte her lenge, sier streikende Ingrid Haugmark og Ina Elisabeth Johnsen.

Eier og driver av barnehagen har ikke vært tilgjengelig for en kommentar.