Gospel med nåkkå attåt

Kor 2000 inviterer sammen med solist Kjersti Kveli til vårkonsert i Mosvik kirke den 22. april og i Leksvik kirke den 29. april.

VÅRKONSERT: Kor 2000 fra Mosvik inviterer sammen med solist Kjersti Kveli (i midten foran) til vårkonserter i Mosvik kirke 22. april og i Leksvik kirke 29. april. 

Nyheter

– I år har vi et nytt og spennende samarbeid med Kjersti Kveli fra Snåsa, nå bosatt i Steinkjer, forteller lederen for Kor 2000, Klara Vik Aarmo. Koret har god tradisjon i å synge sammen med profesjonelle sangere. Tidligere har de hatt et godt samarbeid med Thomas Brøndbo og koret Corlex i Leksvik. I fjor tok de for seg temaet Grand Prix med stor suksess.

En fin blanding

Kor 2000 er kjent for å tolke gospel riktig bra, og denne gangen har de satt sammen en miks som heter «Gospel med nåkkå attåt». Det betyr at det blir fengende gospelsang, men også populærlåter av blant annet Michael Jackson, Dance with a stranger og Earth Wind and Fire.

– Kjersti Kveli vil være solist på en del av våre sanger, og i tillegg vil hun synge noen av sine egne, forteller pr-ansvarlig, Marthe Ward. Hun tror det blir spennende å stifte et nærmere bekjentskap med sangeren som har hatt stor suksess både som soloartist og med bandet Ljom. Kveli har gitt ut plater med en spennende blanding folk, pop, vise, jazz og rockemusikk. Hun har også vært nominert til Spellemannsprisen.

Et sikkert vårtegn

– Vi er så heldige å ha et fast orkester med Knut Ola Vang som kapellmester. De er flinke og flotte folk som skaper en trygghet for koret, sier Aarmo. Hun forteller at koret har en fast stamme på 18 sangere, og flere av dem trår fram som solister. De fleste har vært med siden de startet som prosjektkor i år 2000 i forbindelse med millenniumsjubileet, men damene legger til at de alltids ønsker nye sangere velkommen.

– Koret viste seg å ha livets rett, så vi har bare holdt det gående, sier hun. Det har vært en berikelse for bygda, for de underholder gjerne på lokale arrangementer. Vik Aarmo var selv dirigent i mange år, men de siste årene har Silje Vang Pedersen dirigert koret.

– Nå har hun egentlig mammapermisjon, men hun stiller på konsertene likevel. Det er vi glade for, sier korlederen som både synger og dirigerer når det er behov for det. Vårkonsert med Kor 2000 er et sikkert vårtegn i Mosvik, for når snøen forsvinner kribler det i både sangere, musikere og tilhørere. Nå håper de at det kommer mye publikum på konsertene, både i Mosvik og Leksvik.