Klar for Soddjazz

Inderøyning Ane Bjerkan er klar for årets Soddjazzfestival. Lørdag står hun på scenen på Rødbrygga.

SODDJAZZARTIST: Lørdag står Ane Bjerkan med band på soddjazzscenen på Rørbrygga. (Arkivfoto: Daniel Arntzen) 

– Jeg har spilt sammen med Camilla tidligere

Nyheter

– Vi spilte en konsert i Inderøy i høst som var fin for oss, så nå gleder vi oss til å komme tilbake, sier Bjerkan, som under soddjazzkonserten skal spille låter fra debutalbumet «Nothing But Cherry Blossoms From Now On» som ble utgitt i høst, og Ep´en «Winter Grit», som ble lansert i februar i år.

Ekstramedlem

Med seg til Inderøy har Bjerkan inderøyning og pianist Jon Kristian Bye, Helga H. Blikås på vokal og cello, Morten Bessesen på tangenter og Fredrik Bechensten på trommer. Sammen utgjør de den faste besetningen i bandet. I tillegg har Bjerkan hentet inn et ekstra kort for anledningen i jazzsaksofonist Camilla Hole.

– Jeg har spilt sammen med Camilla tidligere. Hun er helt rå, og er en musiker som blander jazz, frijazz og folkemusikk. Hun kan gjøre konserten ekstra spennende, og kanskje enda litt mer passende for Soddjazz, sier Bjerkan.

For tredje gang

Bjerkan har spilt under Soddjazz ved to tidligere anledninger, men da i andre musikalske konstellasjoner. I 2013 sto hun på scenen i Klokkarstu med Ane Bjerkan Duo, og i 2015 med bandet Østfrost i det da tomme Coop Prix-lokalet.

– Å få spille på Rødbrygga i år er vel kanskje en liten oppgradering fra forrige soddjazzkonsert, smiler hun.

– Sterkt program

Hun håper mange tar turen innom Soddjazzen også i år, og at inderøyningene føler eierskap til festivalen.

– Soddjazzen gir muligheter til å oppleve ny og spennende musikk i intime omgivelser. Jeg har selv mange fine opplevelser fra tidligere festivaler, og husker spesielt godt konserten med pianist Misha Alperin i 2013, da han spilte i stua hos Hegdal-familien, sier Bjerkan, som mener at årets festivalprogram er sterkt.

– Jeg gleder meg til å se blant andre Kristoffer Lo sin solokonsert i Nils Aas Kunstverksted torsdag, og Streifenjunko på Rødbrygga lørdag, avslutter sandvollingen.