Innfører digitale elevbevis

Trøndelag fylkeskommune innfører digitale elev- og lærlingbevis fra skolestart i august 2018, som første fylkeskommune i landet.

SKOLEBEVIS: Fylkeskommunen innfører digitale elev og lærlingbevis fra skolestarten i høst. (Illustrasjonsfoto)  Foto: Privat

Nyheter

Elevene/lærlingene skal laste ned appen PocketID på mobilen og selv ta bilde med telefonen.

Skolene har tidligere sendt fotografer rundt på alle skolene for å få tatt bilder av alle elever, så her er det innsparinger både i tidsbruk og penger. Elevene får også bibliotekkortet sitt på mobilen. Det framgår av ei pressemelding fra fylkeskommunen.

Her kan en også lese at appen kan bli brukt til også å gjelde kulturkort, russekort eller skoleskysskort om ønskelig senere.

– Dette er en tids- og pengebesparende løsning, som vi regner med at både elevene og vi blir fornøyd med, sier fylkesdirektør for utdanning, Vegard Iversen

– Vi har digitalisert mange prosesser og løsninger i den nye fylkeskommunen, fremstår dette som et helt riktig valg i arbeidet med digitalisering, sier Glenn Paulsen, IKT-sjef i Trøndelag fylkeskommune i pressemeldingen.