Du kan låne sportsutstyr hos BUA

I BUA ved Spiren på Sakshaug er det flust opp med sportsutstyr som venter på å bli utlånt.

LÅNER UT: - På BUA har vi topp sportsutstyr som folk kan låne helt gratis, reklamerer Hege Ness Larsen.  Foto: Stig Leinan

Nyheter

BUA, som åpnet 1. februar i år, hadde voldsom stor pågang av låntakere i februar og mars måned.

Mange utlån rundt påske

– Særlig var det mange som lånte utstyr her rundt påsketider. Siden den tid har det roet seg mye. Nå er ikke akkurat dette et ukjent fenomen. Dette er noe som samtlige BUA-tilbud rundt om i landet opplever. Jeg vil minne inderøyningene om at de gjerne må ta turen innom og låne sportsutstyr av oss, sier SLT-koordinator i Inderøy kommune, og daglig leder av BUA, Hege Ness Larsen.

Inne blant topp 20

I de to første månedene endte utlånet hos BUA Inderøy på topp 20 blant i de alt 55 BUA-sentralene i landet.

– I februar var vi på plass 18, mens vi plasserte oss som nummer 16 i mars. Ennå foreligger ikke apriltallene for andre enn dem som ligger på topp 10. Her er ikke Inderøy, men BUA i våre nabokommuner gjør det ekstremt bra. Steinkjer er på andreplass, Levanger på fjerdeplass, mens Verdal er på plass fem. Målet vårt i Inderøy er at vi skal inn på topp-ti-listen. Det må du gjerne skrive, sier daglig leder.

Stort behov

Ness Larsen sier at utlånstallene viser at det er et stort behov for det tilbudet som BUA har.

– Vi har mange fornøyde brukere, men vil gjerne ha flere. Utstyr har vi i hvert fall nok av. Når det er sagt så må jeg tilføye at det ikke er alle låntakere som er like flinke til å levere tilbake lånt utstyr til avtalt tid. Hovedregelen er at man får låne utstyret i ei uke. Om en trenger å låne noe lenger, så lar det seg ordne dersom det ikke er stor rift om utstyret, sier hun.

Topp utstyrskvalitet

Daglig leder av BUA Inderøy roser utstyret som G-Sport i Steinkjer leverer.

– Det er kvalitet og helt topp. Eksempelvis har vi kjempebra sykler til utleie, tursekker, fiskestenger, rulleski, telt og lavvo. Pluss mye mer. Og så må jeg nevne at alle som vil kan komme hit å låne. Tanken bak BUA er at vi skal bidra til inkludering og økt deltakelse i helsefremmende aktiviteter uavhengig av sosioøkonomisk status. Vi har åpent på ettermiddag/kveldstid på tirsdager og torsdager og på dagtid på onsdager, reklamerer Hege Ness Larsen.