Ivrige og flinke søppelsamlere

Førskolegruppa ved Kribelin barnehage gjør en kjempeinnsats for miljøet. De rydder i fjæra, de kildesorterer, og de har til og med skrevet et brev med en bønn til ordfører Ida.

RYDDEAKSJON: Førskolegruppa i Kribelin barnehage var med på «Hele Norge rydder», og mellom Simastu og Kvamsholmen fant de flere sekker søppel og mye rart. (Foto: privat)  Foto: Privat

Nyheter

«Til Ida. Vi trur det er lurt å ha søppeldunk med låkk. Fra ongan i Kribelin barnehage», står det i brevet. Der har de også tegnet en søppeldunk, og kråker som flyr rundt. Da snøen forsvant oppdaget barna at det fløt mye søppel rundt, også i deres nærområde på Venna. I barnehagen hadde de søppel som tema i fjor, og det har tydeligvis gjort inntrykk. Derfor satte de seg ned og skrev et brev de ville levere til ordfører Ida.

Ordfører Ida på besøk

En dag for ikke lenge siden ble det bestemt at førskolegruppa skulle gå på kontoret til Ida for å levere brevet. Underveis plukket de selvsagt søppel, ikke langs selve veien, for det vet de at ikke er lov. Men de plukket mellom gangfeltet og åkeren, og bare på denne lille strekningen fant de nesten fire fulle bæreposer.