Signe imponerte på Bislett

OSLO: Signe Kjesbu Ottersland var en lovende langrennsløper. Men ble ofte syk da hun trente og konkurrerte da det var mer enn fem minusgrader. Det fikk Gran-jenta til å konvertere til løping.

FORNØYD: Signe Kjesbu Ottersland (t.v.) ga Maria Sagnes Waagan og Namdal Løpeklubb kamp på startetappen i Holmenkollstafetten.  Foto: Svein Halvor Moe

Nyheter

– Det var frustrerende at det ble så mange sykdomsavbrekk forrige vinter. Jeg tenkte som så at da er det kanskje bedre at jeg satser på løping. I den idretten kan jeg tross alt trene inne det meste av vinteren. I sommerhalvåret er det temperaturer som gjør at jeg er mindre utsatt for sykdom enn jeg er om vinteren, sa Signe som i fjor høst begynte på idrettslinja i Steinkjer.

Angrer ikke

Det var muligheten for å kombinere løping og videre utdanning som fikk lokket henne til bygdenes by. 17-åringen har ikke angret på det valget ettersom hun har funnet seg godt til rette på skolen. Kjesbu Ottersland har gjennom høsten og vinteren gjort en solid treningsjobb. Tenåringsjenta har derfor forventninger til det som blir hennes første friidrettssesong etter at hun byttet idrett.