Klart for kulespillet petanque

Akkurat nå er Frivillig Inderøy og ildsjel Ricky Busch i ferd med å anlegge en bane for kulespillet petanque på plassen utenfor gammelskolen og Spiren. Den skal være klar til Straumens Dag.

NYHET: Snart blir det mulig å spille kulespillet petanque utenfor gammelskolen på Straumen. Fra v. entreprenør Trond Even Norum, ildsjel Ricky Busch, Remy Alexander Busch og Maria Aune fra Frivillig Inderøy har gjort det mulig.  Foto: Nina Fossum

Nyheter

Anlegget for petanque, som minner om Boccia, har kommet i stand etter ønske fra folket og aktørene som holder til på Spiren, og som ønsket seg litt aktivitet på den gamle skoleplassen. Spillet som er et boulespill er mest utbredt i Sør-Frankrike, og dette blir trolig den første skikkelige petanque-banen i Trøndelag.

Ønske om aktivitet

– Vi fikk et spørsmål fra husstyret som består av alle leietakerne på Spiren om vi kunne gjøre uteområdet til et sted folk har lyst til å oppholde seg, forteller Maria Aune i Frivillig Inderøy. De gamle lekeapparatene i skolegården sto ennå, men ingen brukte dem. Resten var stort sett et kjedelig asfaltområde.