Streiken er over

De barnehageansatte ved Elvebakken Barnehage på Røra har streiket i bortimot seks uker. Nå er streiken over.

OVER: Streiken ved Elvebakken Barnehage er over. (Illustrasjonsfoto: Simen Nygaard) 

Nyheter

Tirsdag denne uka ble det holdt tvungen mekling mellom barnehagen og Fagforbundet. Resultatet er at tariffavtalen (direkte- avtalen for barnehager) videreføres. Det var akkurat det de streikende ønsket.

– Jeg er veldig glad for at streiken er over og at ny avtale er inngått. De streikende skal ha ros for at de tok kampen for tariffavtalen. Et organisert arbeidsliv, hvor alle har tariffavtaler er det som skal til for å sikre den norske modellen, hindre sosial dumping og sikre ansatte de rettighetene de har krav på, sier Anne Green Nilsen (AU) til Fagforbundets nettside. Hun har vært med i meklingen.

Fagforbundets leder, Mette Nord takker i ei pressemelding forbundets medlemmer i Elvebakken barnehage for å ha stått i kampen for tariffavtale og pensjonsavtale.

– Dette har vært en viktig, men ikke minst vanskelig konflikt. Nå har vi fått på plass en ny tariffavtale og en god pensjonsavtale (hybrid) for medlemmene våre i barnehagen. Det må jeg si jeg er veldig glad for. Nå er det viktig å se framover og sørge for at dette blir til det beste for barna, de ansatte og barnehagen, sier Mette Nord.