«Tomas snekker og sveis»

Tomasz Klamronski kom til Norge i 2006, og siden har han vært her. Nå er det med spenning og forventning han starter eget firma.

ALLSIDIG: Tomasz Klamronski har utdannelse og erfaring innen både sveising og snekkering. Nå starter han opp for seg selv. (Foto: privat)  Foto: Privat

Nyheter

– Jeg begynte å jobbe ved Kværner gjennom Fosdalen da jeg kom hit. Etter ni år ble jeg fast ansatt ved Kværner. Jeg var formann for en del polske arbeidere, og jeg pendlet ganske mye mellom Verdal, Stord og Egersund, forteller Tomasz. Han kommer opprinnelig fra et sted like utenfor Gdynia nord i Polen, og han hadde med seg både fagbrev og erfaring både som sveiser og snekker. Etter han kom hit har han skaffet seg norske godkjenninger på alt. Til og med språket har han gitt seg i kast med.

Snakker bra norsk

– Jeg snakket lenge bare engelsk etter jeg kom hit, men jeg fant ut at jeg måtte lære meg norsk ettersom jeg har tenkt å bli her. De to siste årene har jeg gått på norskundervisning såframt jeg har hatt tid til det ved siden av jobb, og nå har jeg bestemt meg for å snakke bare norsk – ikke engelsk. Jeg sliter imidlertid litt med dialekten deres ennå, sier han og smiler litt skjelmsk. Men det er ingen tvil om at han har sugd til seg lærdom, for språket sitter veldig bra.