Har fått oppsigelser

Tre av Fagforbundets medlemmer i Elvebakken barnehage på Røra har mottatt oppsigelser.

OPPSIGELSE: Tre av de fire som streiket ved Elvebakken barnehage på Røra er oppsagt. (Arkivfoto: Simen Nygaard) 

Nyheter

Til fagbladet.no sier barnehageeier Borgny Kjølstad at det ikke har noe med streiken å gjøre. Det skriver Fagforbundet på sin nettside.

Streiket i seks uker

Da fire ansatte i barnehagen streiket for tariffavtale, truet barnehageeieren med å legge ned barnehagen. Etter seks i uker i streik gikk eier med på at de ansatte beholder tariffavtalen og dermed var streiken over.

– Ingen overraskelse

Nå skriver altså fagbladet.no at tre av de fire ansatte som er medlemmer i Fagforbundet, har mottatt oppsigelser. Alle disse tre var i streik.

– Det kom ikke noe som noe overraskelse. Det ante oss at det kom til å skje, sier nestleder i Fagforbundet Trøndelag, Arnt Sigurd Kjøglum til fagbladet.no.

Skal vurdere sakligheten

Han forteller at det ble innkalt til et såkalt drøftingsmøte da oppsigelsene skulle kunngjøres, men at møtet ikke fulgte formkravene. Selve oppsigelsen følger derimot arbeidsmiljøloven ved at det ansatte har 14 dager til å komme med eventuelle motkrav.

– I tiden før det skal vi vurdere sakligheten i oppsigelsene, sier Kjøglum til fagbladet.no.

Slipper oppsigelse

Ettersom det ikke er startet en vurdering av oppsigelsene ennå, vites det ikke om oppsigelsene for de tre medlemmene i Fagforbundet er gyldig.

Det som derimot er sikkert, er at det fjerde medlemmet, som ikke har mottatt oppsigelse, har lengst ansiennitet av de fire og trolig av alle ansatte i barnehagen. Vedkommende har vært ansatt i barnehagen i ni år.

Mener det er gjengjeldelse

– Vi mener oppsigelsene er en gjengjeldelse for streiken, men det vil ikke barnehageeieren innrømme. Vi har forsøkt å få henne på andre tanker og vekk fra oppsigelser, men det vil hun ikke være med på, sier rådgiver ved kompetansesenteret i Trondheim, Lise Ulseth til fagbladet.no.

Det er Ulseth som har behandlet saken om en reforhandlet tariffavtalen i barnehagen.

Til nettsiden sier barnehageeier Borgny Kjølstad at oppsigelsene ikke har noe med den tidligere streiken å gjøre.