Norgesvennen Jeff Porter kommer tilbake

I år som i fjor velger gitaristen, keyboardisten og soloartisten Jeff Porter å legge turen til Inderøy og låven i Langfjæran.

TILBAKE: Jeff Porter imponerte publikum under sin konsert i låven i Langfjæran i fjor. Nå er han klar med ny konsert på fredag.  Foto: Stig Leinan

– En stor del av hjertet mitt hører heime i Norge

Nyheter

I år skjer det nå på fredag, 8. juni.

Imponerte

Porter imponerte en fullsatt låve under fjorårskonserten. Han sørget for god musikk og god stemning.

Norgesvennen fra Kansas City, mest kjent som gitarist i The Rainmakers, besøker nå i sommer Inderøy og Langfjæran for fjerde gang.

– En stor del av hjertet mitt hører heime i Norge, sier Jeff Porter, som denne gangen også skal ha en såkalt «masterclass» med musikkelever fra videregående.

Han skal undervise elevene i låtskriving på dagtid, før han selv holder konsert fredag kveld.

Gleder seg

Porter innrømmer at han ser fram til å møte elevene og jobbe sammen med dem der oppgaven blir å skrive egne sanger.

– Det gleder jeg meg minst like mye til som jeg gleder meg til å holde en ny konsert i Langfjæran, smiler han.

Bredt repertoar

På konserten vil Jeff Porter spille sanger fra begge sine soloplater, i tillegg til låter fra karrieren med The Rainmakers. Dessuten vil intimkonserten, med plass til omtrent 70 tilhørere, inneholde klassikere fra de største legendene i amerikansk populærmusikk. De som var til stede på fjorårets konsert, vil også huske at Jeff Porter er en glimrende historieforteller, slik at sangene settes inn i en sammenheng som gjør konserten til noe mer enn en ren musikalsk opplevelse.

Lønner seg å forhåndskjøpe

Tante Pose står for en klassisk amerikansk retroburgermeny denne kvelden. Billetter kjøpes i døra.

– Men du må være obs på at det kan være utsolgt. Med andre ord: forhåndsbestilling anbefales, sier Rune Langfjæran, som står bak konserten sammen med kona Ann-Kristin. Den er også en del av årets Inderøyfest.