Gleder seg til folkefest

Kristoffer Norum Sundfær er leder for styret i Straumens Dag, og han varsler at vi kan forvente en tradisjonsrik dag med godt innhold både for store og små.

GLEDER SEG: Straumens Dag-general Kristoffer Norum Sundfær gleder seg til Straumens Dag som har blitt en tradisjonsrik og trivelig festdag for hele familien. (Arkivfoto: Elfi Leinan)  Foto: Elfi Leinan

Nyheter

– Det blir en tradisjonsrik dag. Vi ønsker at Straumens Dag skal være gjenkjennelig, men samtidig vil vi gjerne videreutvikle den, sier Kristoffer. Han ser ingen grunn til at man skal gjøre store forandringer på en dag som er godt innarbeidet og som folket ønsker velkommen år etter år.

Samarbeider med Inderøyfest

– I år blir det likevel litt annerledes i og med at vi samarbeider med Inderøyfest i Muustrøparken. Storscenen blir for eksempel flyttet bort til Muusbrua der det blir underholdning både på dagtid og kveldstid. Hanne Sørvaag er en av artistene under Inderøyfest, og hun vil synge noen sanger fra scenen mens Straumens Dag pågår også, forteller Kristoffer. Det blir naturligvis også gjensyn med mange, dyktige lokale artister og band.

Utenfor Ringstu blir det også rigget opp et stortelt som kan benyttes gjennom hele helga. Det kan være greit å ha et tak å krype under om det skulle bli regn, men arrangørene har tro på at folk heller må søke litt skygge for sola.

En festdag for familien

– Så langt har det meldt seg cirka 30 utstillere. Det er noen færre enn i fjor, men vi har tro på at det kommer flere i innspurten, sier Straumens Dag-generalen. Han lover at det skal bli et mangfold av mattilbud, blant annet fiskeburgere, thaimat, grillmat, rømmegrøt og nystekte smultringer.

– I tillegg kommer Voi Voi eventbyrå. De skal ha eget telt på et stort område, og det ryktes at det er 18 ulike aktører som stiller der, sier Kristoffer. Han forteller at det blir loppemarked i regi speiderne, også i år, og at elbil-foreningen kommer. Sistnevnte vil holde til i Meieribakken.

– Det blir også mye gøy for barna. Utenfor Euronics blir det hoppeslott, og Inderøy Bygdeung- domslag er tilbake i Muustrøparken med den populære slyngdissa, sier han. Inderøy Motorklubb stiller tradisjonen tro med salg av sukkerspinn, og det blir et tilbud om ansiktsmaling. Inderøy Lions Club er også på plass med det tradisjonelle eggeløpet.

– Målet er å lage en markedsføringsdag for aktørene, og en trivelig samlingsdag for folket. Straumens Dag er stedet du møter kjente du kanskje ikke ser hver dag ellers, sier Kristoffer. Han gleder seg til lørdag, og til det som har blitt en festdag for hele familien.