Skal spille som Usain Bolt

I kveld spiller Violet Road på Inderøyfest. Det blir god stemning, nye og gamle låter og varme, lover bandet.

FULL FART: Gitarist Halvard Rundberg, vokalist Kjetil Holmstad-Solberg og resten av musikerne i Violet Road vil skape fantastisk stemning og håper på god mottakelse i Muustrøparken på lørdag. Her under Steinkjerfestivalen i 2016. (Foto: Simen Nygaard) 

Nyheter

Konserten på hovedscenen i Muustrøparken er bandets andre opptreden på deres kommende norgesturné. Gitarist Halvard Rundberg lover en heseblesende og følelsesladet konsert.

Full guffe fra start

– Det er starten på turneen, og det blir full guffe fra starten av. Vi har egentlig ladet opp i hele vår, vi. Etter at vi var ferdig med den nye plata vår til jul har vi bare spilt noen få konserter. Jeg tror vi kommer til å fyke ut av startblokkene som Usain Bolt på Godset-trening, sier Rundberg.

De brukte fjoråret til å spille inn en nytt materiale – for første gang med hjelp av en utenlandsk produsent, Grammy-nominerte Joel Hamilton. Albumet kommer til høsten, og Rundberg forteller at de også vil spille helt nye låter på lørdag.

Djupe daler og høye topper

– Det blir noen gode smakebiter fra den kommende plata. Vi vil helt sikkert spille flere nye sanger, og selv om vi har gått nye veier med den nye plata er vi fortsatt oss selv, og musikken inneholder fortsatt djupe daler og høye topper, sier Rundberg.

Violet Road er et av Norges mestturnerende band, og blir av flere også ansett som et av Norges beste liveband.

Helt egen stemning

– Grovt sett har vi vært i store deler av landet, men aldri i Inderøy. Vi kommer med et blodferskt sett, og et band som er klart for å spille foran masse folk igjen. Det store vi gjør er jo konsertene, og på sommeren blir det jo ofte spesielt med mye folk, det er ute, og en helt egen stemning. Det blir kult altså, sier gitaristen.

Bandet har sin base i Tromsø, og bandmedlemmene ser fram til å varme seg på det trønderske publikummet og godværet i Inderøy.

Gleder seg

– Vi har hatt snøfokk her de siste dagene, så nå gleder vi oss til å komme nedover og varme oss. Vi håper at varmen kommer ifra publikum, og det bruker den å gjøre i Trøndelag. Etter å ha sittet lenge i mørke kjellere oppe i nord blir det veldig flott å se folk, og ikke minst Inderøy. Jeg gleder meg stort, og vi håper å få med oss andre deler av festivalen og Inderøy mens vi er der, sier Rundberg.

I tillegg til Violet Road spiller også Hanne Sørvaag, Stiv Kuling, Julia & the Basement Tapes og Sanction i Muustrø- parken lørdag kveld.