Folksomt på Straumens Dag

Knapt noen gang tidligere har Straumens Dag trukket flere publikummere enn i år.

EGGELØP: Tradisjonen tro ble Straumens Dag avsluttet med eggeløp og mange publikummere fulgte ivrig med.  Foto: Stig Leinan

PR: Utenfor Ringstu sørget unge dansere for å gjøre PR fir den kommende Kortreiste Dansefestivalen.  Foto: Stig Leinan

QUIZ: Inderøy Museums- og Historielag inviterte til loksalhidstorisk quiz. Det måtte Leif og Carol Tronstad forsøke seg på. Olaug Denstadli (t.h.) fra museums- og historielaget hadde fasiten.  Foto: Stig Leinan

FORMING: Utenfor Nils Aas Kunstverksted fikk alle anledning til å forme ting i leire. En av dem som benyttet seg av den muligheten var Anna Ovesen Sund (6).  Foto: Stig Leinan

REKLAMESTUNT: Dragartist Håvard Kalseth benyttet Straumens dag-anledningen til å reklamere for Kortreist dansefestival og sin egen oppsetning ”Sirkusprinsessa”, som han skal ut med på turné i høst. Forestillingen har urpremiere 29. juni.  Foto: Stig Leinan

Nyheter

Folk storkoste seg i godværet i Muustrøparken. Her var det underholdning fra scenen, og i salgsboder og telt var det mye å velge blant. Blant dem som underholdt var Hanne Sørvaag med band, KOR e LADE og trubadur Roar Sørli. Førstnevnte skal også på scenen seinere i kveld.

Tradisjonen tro ble dagen avsluttet med eggeløpet i Granaelva. Det var Ellen R. Kjølstad som hadde egget som kom først i mål. Dermed ble hun 10 000 kroner rikere. Det er Club Lions Inderøy som står bak eggeløpet. Klubben delte også ut sin innsatspris. Den gikk til volleyballentusiast Ivar Bjerkan.

Straumens Dag arrangeres samtidig som Inderøyfest. I går kveld sto Stacie Collins og Bøgdabråk på scenen i parken. I utsolgt låve i Langfjæran i Mosvik spilte Jeff Porter, mens bluesduoen Jolly Jumper og Big Moe spilte for fullsatt hus i Landhandleriet i Framverran.

I kveld fortsetter Inderøyfest med konserter i Muustrøparken. Først ut er den lokale gruppa Gullfiskrockerne. Deretter skal Sanction, Julia & The Basements Tapes, Stiv Kuling, Hanne Sørvaag og Violet Road på scenen. Søndag avsluttes festen med konserter både i Sakshaug kirke og i Sakshaug Gamle kirke. Det blir også konsert i Øyna og det inviteres til piratfest ved Survikjækta i Mosvik.