Klart for Sommerutstilling

Lørdag åpnes sommerutstillingen i Nils Aas Kunstverksted. Den har fått tittelen Retrospekt og viser arbeider av Nils Aas og Kjell Erik Killi-Olsen.

KILLI-OLSEN: «My mother and the missed City 1986.  Foto: Privat

Nyheter

Kjell Erik Killi-Olsen (f. 1952) er høyaktuell, og har vært sterkt synlig i den norske kunstscenen med flere utstillinger. Bare for noen uker siden åpnet han skulpturutstilling i Dronning Sonjas Kunsthall og Trondheim Kunstmuseum hadde en av sine største suksesser med utstillingen Killi-Olsen New York 1983 som knapt er avsluttet.

Elev på Sund

I årene 1969–1971 var han elev ved Sund folkehøyskole. Der fikk han male. I år er Sund folkehøyskole 150 år og da er det naturlig å vise en av skolens kanskje mest internasjonalt anerkjente tidligere elever innen kunstfeltet; Kjell Erik Killi-Olsen, i Nils Aas Kunstverksted. I fjorårets sommerutstilling var det Håkon Blekens monumentalserie «Dødens Ø» som publikum fikk oppleve. I år er det Killi-Olsens arbeider.

Utøvende og utforskende

Kjell Erik Killi-Olsen er, ifølge formidlingsansvarlig ved kunstverkstedet, Solveig Viken definitivt en av Norges mest anerkjente samtidskunstnere, med internasjonal karriere.

– Han er også stadig utøvende og utforskende. Ved Galleri Brandstrup i 2017 viste han en rekke nye arbeider, under tittelen «The Long Journey» med både skulptur og maleri. De omhandlet både hans egen reise, og berørte temaer som flukt, med vår samtids kanskje tyngste historier, sier hun.

Store kontraster

Viken sier at kontrastene mellom Nils Aas og Killi-Olsen er stor.

– Det kan være sant at det interessante oppstår der, i rommet mellom. Nils Aas med sitt subtile, formsikre og fortreffelige og Kjell Erik Killi-Olsen med sitt ekspressive, nakne, foruroligende, sier hun.

Utstillingen Retrospekt viser kjente verk, men også kanskje mer ukjente og skulpturer som aldri før er vist. Det er selvsagt også fokus på maleri og grafiske arbeider. Killi-Olsens fargerike men også tidvis ganske dunkle univers monteres på veggene, og utstillingen tar form.

Er til stede under åpningen

Kjell Erik Killi-Olsen vil være til stede under åpningen. Kurator for utstillingen Cathrine Hovdahl Vik holder åpningstalen.

Killi-Olsen vil være på Inderøy fra torsdag 21. juni, og kan være tilgjengelig for samtale i forkant av åpningen. Cembalist Ketil Haugsand står for det musikalske tonefølget under åpningen.

Utstillingen blir stående fram til 9. september.