En jubeldag for hele familien

Jubeldagen på Sandvollan, som er lørdag 25. august, inneholder et innholdsrikt familiearrangement på dagtid, og utefest med høy partyfaktor om kvelden.

GLEDER SEG: Komitemedlemmene Inger Einvik, John Martin Jensen og jubileumsbokforfatter Olav Andreas Moen gleder seg til å feire 50-årsjubileum for Sandvollan Samfunnshus, og de lover at det skal bli god stemning fra morgen til kveld. 

byggefasen: Her er Sandvollan Samfunnshus i ferd med å reise seg for 50 år siden. (Foto: Magne Manem, digitalt restaurert av Ole Gangstad) 

Nyheter

Samfunnshuset er navet i bygda, og representantskapet til samfunnshuset bestemte tidlig å nedsette en jubileumskomite som skulle sørge for en skikkelig feiring. Komiteen har jobbet godt, og de har snekret et utrolig innholdsrikt program som bør friste både store og små.

Familiearrangement

– På dagtid vil det bli et familiearrangement, og da mønstrer lokalmiljøet i form av lag, foreninger og enkeltpersoner, slik at vi vil få underholdning, kurs, kunst- og håndverksutstillinger og mye god mat med lokal vri. Det kommer en tryllekunstner, vi skal ha hoppeslott, stordisse, natursti, matkurs for barn og unge, straffesparkkonkurranse, «Battlefield live» og mye mer. Det blir underholdning av Sandvollan Songlag, skolekorpset og Sommerkorpset, og det vil bli «Taekwondo-oppvisning». Bygdekvinnelaget stiller. Det gjør også sanitetslaget og idrettslaget med flere, ramser styreleder John Martin Jensen opp. I tillegg blir det to runder med god, gammeldags varebingo i løpet av dagen.

Det er ingen tvil om at det vil bli spennende aktiviteter både for små og store på jubeldagen.

«Jävlar på kärlek»

På kvelden blir det utefest med høy partyfaktor, og den som har regien der er Inger Einvik. Hun har god erfaring etter å ha vært med på å arrangere store utefester på Gjørv med blant andre Vamp.

– Vi har leid inn bandet «Jävlar på kärlek». De er kjent for svenske partyhits fra 1970-, 80- og 90-tallet, så her får vi høre både Abba, Björn Skifs, Magnus Uggla, Thomas Ledin og mye mer, sier Inger. Hun lover at både allsang- og partyfaktor blir høy. De har tro på at værgudene vil spille på lag, men for å være på den sikre siden sørger de for scene med tak, og telt for både servering og til å trekke inn i.

Jubileumshistorie

– Vi har engasjert en kar med god hukommelse til å skrive jubileumshistorien for oss, sier Inger og John Martin, og da sikter de til Olav Andreas Moen. Han var den gang rektor ved Sandvollan skole og ordfører i bygda. Han var dessuten leder for byggeprosessen. I boka blir det mange gode historier fra bygginga, oppstartfasen og tida før.

– Det var mye akkedering i bygda. Ikke alle var for at det skulle bygges samfunnshus, og slettes ikke i hop med skolen. Det var jo nesten uhørt at det skulle være gymnastikk i samme sal som det kvelden før hadde vært fest. Vi fikk forresten ikke statstilskudd om det skulle serveres alkohol, så festene var ikke av det utsvevende slaget akkurat, humrer den 91 år gamle forfatteren. Ole Gangstad vil holde foredrag om husets historie i både ord og bilder.

– Vi håper det kommer mye folk. Familiedagen og festen er åpen for alle, ikke bare for sandvollinger, forsikrer de om.