Paulines Dag og 10-årsjubileum

I år er det 10 år siden Jekta Pauline fikk sin hjemmehavn på Kjerknesvågen. Det blir markert på Paulines Dag søndag.

PAULINES DAG: Søndag er det Paulines dag på Kjerknesvågen, og da er det mulig å bli med den ærverdige gamle damen ut på seilas.  

Nyheter

Det har blitt en årlig tradisjon å arrangere Paulines Dag, og det foregår på jektebasen på kaia på Kjerknesvågen førstkommende søndag, som en del av Inderøy Museums- og Historielag sitt sommerprogram.

Tilbakeblikk

Det blir som vanlig anledning til å være med Pauline ut på seilas, så har du ikke gjort det før i sommer, så er det en gyllen mulighet til det på søndag. Etter seilasen blir det et arrangement på jektebasen. Der vil tidligere leder for museums- og historielaget, Kjetil Klepp, fortelle om prosessen rundt det å få Pauline hit for ganske så nøyaktig 10 år siden.

Utstilling i naustet

Inderøy Museums- og Historielag åpner også naustet sitt på Paulines Dag. Til båttreffet rigget de til en interessant utstilling, og den står enda. I naustet finnes det blant annet en seksring, to færinger og en geitbåt, samt en god del redskaper som ble brukt i forbindelse med fiske. Der er også mye maritim historie gjengitt i ord og bilder.

Arrangørene forteller at det også vil bli ei råd med salg av fiskeburgere og kaffe. Værmeldingen lover riktig bra, så det kan bli en perfekt dag å ta turen til kaia på, enten man vil på seilas eller delta på det som foregår på land.