Høstens store boknyhet

Om to uker slippes første bind av «Bygd i bevegelse - Inderøys historie» som omhandler tidsepoken fra år 1800–1935. En stor jobb er lagt ned, både av forfatter Astrid Wale og gode medspillere.

BOKNYHET: Leder for bygdeboknemnda Morten Olsen Haugen og forfatter Astrid Wale er spent på mottakelsen av den nye bygdeboka «Bygd i bevegelse – Inderøys historie» bind 1, som lanseres 23. oktober.  Foto: Nina Fossum

Nyheter

Dette er det første av to bind i allmennhistoriedelen av bygdebokverket i Inderøy. Bøkene skildrer Inderøys historie fra 1800 til nåtid. Arbeidet styres av Bygdeboknemnda som er oppnevnt av Inderøy Museums- og Historielag og Mosvik Museums- og Historielag. Bokprosjektet er betalt av Inderøy kommune og de to historielaga. Nord Universitet er prosjektansvarlig, med Astrid Wale som forfatter.

Interessant og utfordrende

– Det har vært et spennende, interessant og utfordrende arbeid. Det er en lang tidsepoke som skal dekkes, og samtidig skal man favne bredt. Det kan være krevende. Jeg prøver å gi et innblikk i dagliglivet og levekåra til folk, samtidig som strukturelle oversikter skal være med. For vi må huske at inderøysamfunnet ikke var noen lukket enhet, det var forbindelseslinjer med omverdenen på mange måter, sier forfatteren som stadig arbeider med bind to. Hun roser bygdeboknemnda for uvurderlig hjelp, og hun takker alle som har vist henne rundt i det vakre kulturlandskapet i Inderøy kommune. Wale forteller at en rød tråd i det hele er jordbruks- og fjordsamfunnet.