En ærverdig og aktiv jubilant

Fredag den 2. november feiret Mosvik kvinne- og familielag 60-årsjubileum i Mosvik kirkestue. Der ble det gjort stas på æresmedlemmer som har vært med siden oppstart.

ÆRESMEDLEMMER: Det ble gjort ekstra stas på æresmedlemmene Borghild Sandstad og Jorid Klette Berg som har vært med siden oppstart. (Foto: privat)  Foto: Privat

TOK OVER: I fjor tok Bodil Berge Nervik over stafettpinnen etter Jorid Klette Berg som har vært leder siden oppstart, bortsett fra sju år da hun ledet fylkeslaget. (Arkivfoto)  Foto: Nina Fossum

Nyheter

Mosvik kvinne- og familielag ble stiftet 2. desember i 1958, bare at den gang het det Mosvik husmorlag. Jorid Klette Berg var primus motor, og hun ble naturlig nok valgt til formann for laget. Siden har hun vært leder inntil i fjor da Bodil Berge Nervik tok over, bortsett fra sju år da hun i stedet satt som leder for fylkeslaget.

Et aktivt lag

Det første laget tok fatt på i oppstarten var folkeopplysning. Det var på tide å få kvinnene opp og fram, og det første kurset de arrangerte var et brevkurs som het «møte og taleteknikk». Kvinnene skulle lære å ta ordet i forsamlinger. Siden den gang har laget arrangert en utrolig stor mengde kurs, av alle slag. Det har gjennom årenes løp vært mange mat- og bakekurs, kurs i håndarbeid, data og mye mer. Leder Bodil B. Nervik fikk hele historien fram i sin jubileumstale som hun hadde skrevet på alfabetet. I et så aktivt lag bød det ikke på problemer å finne på relevante ting på samtlige bokstaver, og talen ble veldig godt mottatt.

En stor bidragsyter

Laget har også engasjert seg i kvinne- og familiepolitiske spørsmål, og til jubileumsfesten kom den nye forbundslederen Aina Alfredson Førde.

– Dette var hennes første oppdrag som ny leder, og da var det artig at hun kom akkurat til oss, sier Bodil. Hun forteller at de dessuten fikk besøk av ordfører Ida Stuberg som overbrakte en hilsen. Det var vel fortjent, for laget har vært en aktiv medspiller i bygda. Det har vært en meget stor bidragsyter økonomisk til utallige lag og organisasjoner, og det har sørget for mye aktivitet, både for små og store.

På jubileumsfesten fikk laget besøk av andre lag, og gamle medlemmer var selvsagt også invitert. Det ble en fin kveld, med god mat og mange fine taler, musikk og sang.

Men nå som jubileumsfesten er over så tenker laget framover igjen.

– Allerede neste helg arrangerer vi et kurs i lefse- og flatbrødbaking, forteller Bodil Berge Nervik.