Pris til Sakshaug Blandakor

Den årlige korkonkurransen KORINT-cup ble sist lørdag arrangert i AKSET kultur og skolesamfunn i Inderøy. Der deltok 13 kor med i alt 350 sangere.

PRISVINNERE: Sakshaug Blandakor kunne juble over seier i sjangeren kirkelig/klassisk (Foto: privat) 

Nyheter

Korene kunne i år velge to av de tre sjangerne som var tilbudt: Viser/Folketoner, Kirkelig/Klassisk og en Kreativ/Åpen klasse.

Pris til vertskoret

Årets Cup-vinner ble Levanger Kammerkor. De vant i tillegg sjangeren Viser/Folketoner.

Beitstad Songlag vant Kreativ/Åpen klasse, og arrangørkoret Sakshaug Blandakor vant sjangeren Kirkelig/Klassisk.

Årets dommere var Bjørn Borge fra Trondheim og Elina Karpinska fra Namsos.

– Det var jo kjempeartig at vi fikk en pris. Men Levanger Kammerkor var kjempeflinke, og det at de stakk av med trofeet var vel fortjent, sier lederen i Sakshaug Blandakor, Stig Hegdal.

Et stort arrangement

Sakshaug Blandakor var årets vertskor, og de sørget for et prikkfritt arrangement.

– Heldigvis hadde vi et tjuetalls gode hjelpere, og de var gull verdt. De tok seg av korkafeen mens vi kormedlemmene tok imot gjestene og viste dem rundt, forteller Stig Hegdal.

Konkurransedagen ble avsluttet med middag og premieutdeling i en festpyntet idrettshall.

– Inderøysodd og sviskegrøt er en sikker vinner. Dessuten sørget elever ved jazzlinja på Sund og Gudmund Staberg (Lars Monsen) for god underholdning. Bandet «Sommelkoppan» som består av Kristoffer Klepp og Andreas Tønne spilte opp både til taffel og dans og sørget for god stemning, forteller Stig. Han har ikke regnskapet klart etter helga ennå, men regner med det blir et pent overskudd til vertskoret.