Vellykket dag på Bua

Sist lørdag var det igjen klart for den årlige tradisjonen med grautdag på Bua på Kjerknesvågen.

MYE FOLK: Mye folk og sang rundt juletreet som Willy Bakstad hadde skaffet til årets grautdag la grunnlaget for god stemning. 

HUSBANDET: Kvartetten som utgjør Husbandet sørget for fin julemusikk. 

PÅ PLASS: På grautdagen er det tradisjon med julenissebesøk. 

Nyheter

Grautdagen er et tradisjonelt innslag før jul, der Inderøy forbruksforening koker rømme- og nisse graut på Buasalen.

Husbandet på scenen

På Buascenen sto «Husbandet» og spilte julemusikk. «Husbandet» som består av Karstein Vikan på trekkspill, Kjell Ole Fossum trekkspill, Sigrid Lyngstad vokal og Erling Skjemstad på gitar, sang mange fine julesanger.

Nytt innsalg i år var at «Husbandet» hadde med seg en gjestevokalist, nemlig Åsmund Lyngstad, på noen av sangene.

Tombola

Nordøy sanitetslag hadde for andre året på rad tombola i en krok på sala, med stor suksess. De kunne etter opptelling av pengene konstatere at de hadde fått inn over 11.000,- kroner.

Saniteten hadde også bakt nydelig skuffkaker, som ble servert gratis til alle som ville ha.

Godt grautsalg

Folk strømmet til utover dagen, og grautkokerne solgte over 125 porsjoner med graut. Da klokken nærmet seg to, var Nordøy hornmusikk på plass ute på Buagården. Mange barn og voksne hadde samlet seg for å gå rundt juletreet og synge julesanger til hornmusikken.

Nissene fra Bøl

Styrelederen hadde spurt om nissene fra Bøl kunne komme i år også, men de måtte melde pass på grunnen av forkjølelse, og gode råd ble da dyre. Men så meldte jektnissene at de hadde tid, siden jekta lå i vinteropplag, og ikke hadde noen seileoppdrag før til våren.

Julegrana på plass

Jektnissene hoppet rundt omkring på Buagården, og rundt den vakre julegrana, som Willy Bakstad hadde anskaffet. Ungene lo og Tuva på snart tre år, ga nissene smukken sin, så de kunne ta den med hjem til nissebarna. Hun var nå blitt så stor at hun ikke trengte den lengre sa hun. Jektnissene delte ut nisse pakker.

Samhold

Mange kunder handlet mye i butikken den dagen, så styret mente at årets grautdag var meget vellykket.

Styret i Bua synes det er viktig for Kjerknesvågen å få til gode samlingsarenaer, for både liten og stor, for samhold er viktig i disse skolestrukturdebatt-tider, sier de.