Signar Berger topper Ap-listen

Mosbygg Signar Berger blir Arbeiderpartiets ordførerkandidat ved kommunestyrevalget i Inderøy neste høst.

PÅ TOPP: Signar Berger blir Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Inderøy ved neste års kommunestyrevalg. 

Nyheter

Det er klart etter at nominasjonskomiteen i partiet nå har offentliggjort lista.

Ingen førstereisgutt

Det er ingen førstereisgutt som topper lista. Berger står nemlig klar for sjuende gang til å gjøre en innsats i lokalpolitikken. Han har 24 års erfaring som kommunestyrerep- resentant både i Mosvik og Inderøy kommune og er nå klar til å gyve løs på fire nye år. Ingen i lokalpolitikken i Inderøy har samme erfaring.

I to perioder var han varaordfører i Mosvik kommune. Berger innrømmer at et sterkt samfunnsengasjement gjør at han holder på med lokalpolitikk.

– Involvering i lokalpolitikken gir mulighet til direkte innflytelse. For meg ville det vært ille om jeg satt på sidelinjen uten å kunne påvirke beslutninger, sier han.

Rutinert topptrio

På de tre fremste plassene stiller Inderøy Ap med et rutinert mannskap. Lise Eriksen på andreplassen sitter denne perioden i formannskapet sammen med nummer tre på listen, Trond Bjørken. I tillegg sitter også Berger i formannskapet.

– Jo, listen vår består av så vel erfaring som kontinuitet. Det er nyttig. Jeg synes vi har fått ei fin liste der vi balanserer «gammelt og nytt». Vi i Ap skal jobbe knallhardt for å få ei størst mulig kommunestyregruppe etter valget. Så får vi se om det betyr at vi også sikret oss ordførervervet. Det siste er det kommunestyret som avgjør. Ei størst mulig gruppe gir oss gode muligheter til politisk innflytelse: Og bare så det er sagt: Vi i Ap utelukker ingen fra samarbeid etter valget, sier han.

Ikke helt ferdig

Berger forteller at listen som nominasjonskomiteen vedtok i sitt møte 19. november består av 24 navn. Styret har fått fullmakt fra nominasjonsmøtet til å rekruttere listekandidater fra plass 25.

– Den endelige lista skal behandles på et medlemsmøte i mars neste år, men plasseringen fra 1.–24. plass er allerede fastsatt. Plassene 1.–3. på lista er forresten kumulerte, avslutter ordførerkandidaten.

Ap-listen

1. Signar Berger, Mosvik

2. Lise Eriksen, Sakshaug

3. Trond Bjørken, Røra

4. Annvor Fjerstad, Sandvollan

5. Bjarne Kvistad, Sakshaug

6. Vibeke Arntzen, Sakshaug

7. Mads A. Nervik, Mosvik

8. Bente Melhus, Utøy

9. Svein Arne Sundfær, Sakshaug

10. Vårinn Andersen Melhus, Sakshaug

11. Eivind Fossum, Røra

12. Kirsti Sundfær Stubbe, Sakshaug

13. Torbjørn Alstad Austad, AUF

14. Elin Gangstad, Sakshaug

15. Kolbjørn Nybø, Sakshaug

16. Marit Beate Voll, Røra

17. Harald Ness, Sakshaug

18. Randi Løkken, Mosvik

19. Kjell Gulstad, Sakshaug

20. Lill Therese Vist Trettli, Sandvollan

21. Arvid Nervik, Mosvik

22. Mona Storaker, Sakshaug

23. Jan Erik Løkke, Sandvollan

24. Inger Sofie Stendahl Ness, Sakshaug