Tid for Straumjul

Lørdag er det klart for Straumjul, og næringsaktører og utstillere vil gjøre sitt for å sette folk i den rette førjulsstemningen.

ER KLARE: Arbeidsgruppa ønsker folk velkommen til en innholdsrik Straumjul. Fra v: Anne Haga, Anne Grete Lyngstad, Hugo Nilssen, Heidi Mitsel Bullen, Kirsten Haugum og Silje Hovland. 

Nyheter

Det er Inderøy Næringsforening i samarbeid med Straumen Vel og kommunen som står bak Straumjul som har blitt et populært førjulsarrangement.

Nye boder

Aksen Straumjul vil foregå fra Nils Aas Kunstverksted til Nessjordsenteret. I tillegg vil det bli fyrt i bålpanne utenfor Ringstu i Muustrøparken av Straumen Vel som er vertskap for dagen.

Ved Nils Aas Kunstverksted blir det juleverksted for barna på lørdag. Der kan de få komme inn i varmen og lage julepynt, julekort og gaver. Nils Aas Kunstverksted har dessuten invitert de største barnehagebarna på Inderøy til et felles prosjekt på å lage hver sin julekule i leire, glasert i fine farger. Kulene blir hengt opp på «Barnas juletre» lørdag. Utstillingen TRYKK, en sammenstilling av grafiske arbeider fra mange kunstnere, er fremdeles til beskuelse ved kunstverkstedet.

Til årets Straumjul har de dyktige bygdesnekkerne Torberg Værdal og Stein Roar Tronhus bygd to boder, og de vil bli stående rett overfor Klokkarstu. I den flytter Øyvind Treider Olsen med Inderøyfisk inn i den ene i anledning dagen, og i den andre kommer Terje Strand med rakfisk fra Brekken. I nærheten vil man også finne Musikklaget Laat som selger juletrær og kornband.

Juleverksted og grøt

Klokkarstu vil også være åpen denne dagen. Der tar Sissel Norum imot besøk, og hun vil fortelle om og vise fram det arbeidet som blir gjort med huset. Der vil man også finne tegninger og ei utstilling i forbindelse med det som skal skje i Kølhagan. Inderøy Landhandleri og Galleri Mitsel er selvsagt åpne denne dagen. Det er også Jostu og e@ internettkafé. På kafeen vil de servere grøt denne dagen, og i andre etasje blir det første del av dagen arrangert julekortverksted for barn. Damene i Peers Venner har dessuten ei utstilling man bør ta en titt på i kafeen. Lise Løseth kommer med produkter fra Oil of Italy, og hun vil holde til utenfor e@ lørdag. Inderøy Slakteri har laget mye godt til jul, og Euronics frister med gode tilbud, kaffe og vafler.

Liv og røre i hele bygda

På Nessjordsenteret vil sanitetsdamene holde åpen kafé, og de serverer kaffe, gløgg og pepperkaker. Butikkene har gode tilbud, og de har i tillegg gjort plass for gjesteutstillere. Dit kommer blant annet Evas Lys og Tone Falk med Aloe Vera-produkter, samt Inderøy Museums- og Historielag med årbok, kalender og ny bygdebok. Det vil foregå noe i hele bygda denne dagen, under paraplyen «Jul i Inderøy». Aktørene langs Den Gyldne Omvei holder åpent, og flere har nyheter, blant annet på Strømnes. Der har Margarete Uddu laget et «Escaperoom», og der går det rykter om en familieaktivitet som heter «Jakten på Mosviknissen» denne dagen. Men her er det påmelding, så ta kontakt på forhånd.

Dagen avsluttes tradisjonelt med tenning av juletreet utenfor Klokkarstu. Dit kommer deler av koret Vivace for å synge, og Laat kommer for å spille. Det blir servert gløgg, og trolig dukker nissen opp med gaver til de minste. Det er med andre ord duket for skikkelig førjulsstemning på lørdag, og arbeidsgruppa bak Straumjul håper på godt vær og godt oppmøte.