Olivier Latry imponerte

Punktum for orgelinnvielsen ble satt søndag kveld med en storslagen orgelkonsert med verdensstjernen Olivier Latry. Større enn dette kan det ikke bli.

IMPROVISERTE: Olivier Latry laget på sparket en fenomenal improvisasjon over temaet Mitt hjerte alltid vanker.  Foto: Reidar Sundal

Nyheter

Riktig mange hadde fått med seg at dette var en begivenhet man ikke får anledning til å oppleve så mange ganger. Det ble solgt nesten 450 billetter, og det vil si at mellom 500 og 600 personer var til stede under konserten. I starten av konserten vanket det takkens ord fra ordfører Ida Stuberg, samt blomster til orgelkomiteen og medhjelpere.

Travel organist

Litt uærbødig kan man si at dette var rosinen i pølsa under orgelinnvielsen, for det er ikke bare å slå på tråden til Latry og spørre om det er greit for ham å stikke innom og ta noen toner på orgelet. Han er en opptatt person med en ganske fulltegnet kalender. Når dette likevel har gått i orden, er det takket være målbevisst arbeid fra våre kantorer.