Ølhyl- gårdspub for bønder

Snerting Ranch Bar og Bistro er et flunkende nytt tilbud på Kjerknesvågen, men enn så lenge forbeholdt dem som har gårds- og bruksnummer.

NYTT TILBUD: Har du eget gårds- og bruksnummer bør du tar turen til Snerting Ranch Bar og Bistro torsdag 17. januar, der Jon Leira og Mona Iren Dolmen inviterer til ølhyl med faglig påfyll, artige historier og mat og drikke i ekte ranchånd. (Foto: privat) 

Nyheter

Det er Jon Leira og Mona Iren Dolmen på Snerting Ranch som står bak det spreke tilbudet, og torsdag den 17. januar åpner de dørene for den aller første pubkvelden i storstua på hotellet som for anledningen har fått navnet; "Snerting Ranch Bar og Bistro".

Krydder for helsa

– Bakgrunnen for dette stuntet er først og fremst å få til litt faglig og hyggelig sosialt samvær for gårdbrukere. Målet er at det skal bli både fornuftig og trivelig. Det er en tematikk i landbruket at vi går mye alene, så derfor er noe av motivasjonen at dette forhåpentligvis kan være litt krydder for helsa, sier Jon Leira. Han tar med seg noen erfaringer fra sitt cowboyliv i Australia inn i konseptet, så dette kan bli et eksklusivt bidrag for lokale gårdbrukere.

– Planen er å kjøre flere pubkvelder i løpet av året, og vi tar gjerne imot innspill på hva de skal inneholde. Veien får bli til litt mens vi går, sier han.

Det som allerede er banket er at det torsdag den 17. januar kommer besøk fra NLR og Norsk Slakt. Innspillet fra dem har fått tittelen; "Nye telledatoer – skal jeg endre driftsopplegg?" Temaet er kanskje mest aktuelt for dem som driver med kjøttfe, men er også relevant for dem som driver med melk.

"Du skal høre mye"

– Det faglige innspillet vil vare cirka en halvtime. Etterpå vil det bli en dose "du skal høre mye – historier", men mest av alt tid til prat med likesinnede, sier Leira. Han forteller at det i god pubånd skal bli mulig å kose seg med god drikke og ulike typer ranch-spekemat.

– Det er fullt mulig å kjøre hjem igjen selv, for vi har gode alkoholfrie alternativer. Vipps er et godt tips, og samkjøring kan være like lurt, blunker han.

Han etterspør dessuten folk som er tøff nok til å fortelle ei morsom historie eller tre i godt fellesskap. Til gjengjeld frister han med gratis mat og drikke – og selvsagt berømmelse.

– Etter hvert som det blir varmere i været skal vi kjøre pubkvelder med uteservering, øl-curling og øksekasting med mer, men det får vi komme tilbake til, sier han. Imens ønsker han og Mona Iren alle bønder velkommen til aller første "ølhyl" på Snerting ranch den 17. januar.