I år blir det Shakespeare

Årets storproduksjon ved Inderøy videregående skole blir William Shakespeares «Stor ståhei for ingen ting».

KLAR MED SHAKESPEARE: – Årets storproduksjon ved Inderøy videregående skole blir William Shakespeares stykke «Stor ståhei for ingen ting», forteller regissør Camilla Wolan. 

Nyheter

Regissør og dramalærer Camilla Wolan sier at grunnen til at denne komedien ble valgt er enkel:

Komedie i år

– Denne gangen ville vil ha et stykke tilpasset det faktum at vi har en danseklasse med få elever, dyktige dramaelever og en super musikklinjeklasse. Det får vi til med dette. Siden vi i fjor hadde den litt triste Cabaret-oppsetningen bestemte vi oss for komedie i år. Og gjett om dette blir moro? Jeg våger påstanden om at dette er den artigste komedien som jeg vet om, smiler hun.

Premiere 7. februar

Til sammen er det 40 aktører som skal stå på scenen den uka forestillingen spilles. Premiere skjer torsdag 7. februar mens avslutningsforestillingen går av stabelen torsdag 14. februar.

– På selveste Valentindagen. Gjett om det passer? spør hun bekreftende.

Camilla forteller at arbeidet med forestillingen startet sist høst.

– Nå har vi hatt et par, tre øvingshelger. Ting og tang begynner å ta form. Vi er i ferd med å få på plass en rocka Shakespeare-forestilling, nikker hun.

16 musikknumre

Forestillingen byr på hele 16 musikknumre. Det er elevene selv som i hovedsak har arrangert musikken.

– Dette er en musikal der sang, musikk og dans er vesentlige elementer. Her må alle delta på ulike arenaer. Det betyr at musikkelever danser mens dramaelever musiserer. Og vice versa. Lurer du på hvem som står for scenografien? Jo, det er vaktmesteren på AKSET, Otto, han er en ekte dekoratør. Et unikum. Nå hjelper han elevene med å få laget en knallfin scene. Denne gangen har vi forresten sørget for å ha en scenesetting som er tradisjonell renessanse. Shakespeare er som kjent renessanse, røper hun.

Hoppe etter Wirkola?

Camilla synes det er morsomt at Trøndelag Teater har valgt å sette opp Shakespeares «Stor ståhei for ingen ting» til høsten.

– Jeg vil oppfordre folk til å få med seg vår oppsetning først før de får med seg den i Trondheim. Ærlig talt skjønner jeg ikke at Trøndelag Teater våger å spille det samme stykket som oss. Det kan fort bli som å hoppe etter Wirkola, Det er nesten helt sikkert, spøker hun.