Lær slektsforskning på nett

Hvordan komme i gang med slektsforskning? Slektsnemnda i IMHL vet råd.

GODE HJELPERE: Slektsnemnda i IMHL arrangerer temakveld om slektsforskning førstkommende tirsdag kveld. (Arkivfoto)  Foto: Nina Fossum

Nyheter

Førstkommende tirsdag har nemlig slektsnemnda i Inderøy museums og historielag et tilbud om en temakveld for alle som har lyst til å lære litt mer om å søke etter slekt på internett. Dit kommer Arild Køhl for å veilede i søking i kirkebøker og folketellinger på Digitalarkivet, og han er en kapasitet på dette området. Køhl er bosatt i Steinkjer, men har slektninger og røtter her på Inderøy.

"Nytt" digitalarkiv

– Digitalarkivet endret for en tid siden sin internettportal. Noen synes det er vanskelig å bli «fortrolig» med det «nye» digitalarkivet, og noen har kanskje enda ikke kommet i gang med slektsforskning på internett. De som møter opp på temakvelden på tirsdag vil altså få veiledning slik at de kan komme videre med slektsforskning på internett, sier lederen for IMHL, Åshild Vang. Hun tipser også om at det er nødvendig å ha med seg pc eller lesebrett for å kunne koble seg til internett for å få best mulig utbytte av kvelden. I tillegg er det nyttig å ha med skrivesaker slik at man kan notere det som er viktig.