Nominerte til filmfestival

Iver Svenning Brevik (16) og Kiran Sundfær (15) er svært aktive filmskapere. Det har resultert i en nominasjon til Amandus internasjonale studentfilmfestival.

NOMINERTE: Med filmen «Jeg mot meg» er filmskaperne Kiran Sundfær (t.v.) og Iver Svenning Brevik nominerte til Amandus internasjonale studentfilmfestival. 

PÅ PREMIERE: Iver Svenning Brevik på filmpremiere i Trondheim. Han spiller en av hovedrollene i filmen Togrøvere som hadde premiere onsdag kveld denne uka. (Foto: Privat) 

Nyheter

Filmen «Jeg mot meg» er en av 18 nominerte i klassen Amandus Junior. Andre uka i april drar Svenning Brevik og Sundfær, sammen med skuespiller Sigurd Øye Hansen, nedover til Lillehammer for å være med på festivalen. Der kan de forvente både rød løper og stor stas. Guttene forteller de gleder seg til å delta på filmfestivalen, men er også litt nervøse.

– Vi har ingen forhåpninger om seier. Det er bare veldig stort å bli nominert, understreker de unge filmskaperne.

Stor motivasjon

Svenning Brevik og Sundfær forteller at det å bli nominert er en stor motivasjon til å fortsette å skape film.

– Jeg måtte faktisk dobbeltsjekke at det var sant at vi hadde blitt nominert, sier Iver Svenning Brevik. Selv er han klokkeklar på at det er film han har lyst til å drive med i fremtiden, mens Kiran Sundfær er mer enn nok fornøyd med å ha filmproduksjon som en hobby. Begge guttene investerer mye tid i å skape film, og presiserer at det er klippingen som tar tid.

– Vi brukte en dag på å komme opp med ideen til «Jeg mot meg», samt gjøre all filmingen. Klippinga tok kanskje et par uker, forteller Svenning Brevik. Guttene forteller at de ønsker at hver enkelt skal tolke handlingen i filmen, men legger ikke skjul på at ensomhet og psykisk helse kan være sentrale tema.

Hver sin rolle

Både Kiran Sundfær og Iver Svenning Brevik har hvert sitt område når det kommer til produksjonen. Sundfær er lydmann, mens Svenning Brevik står for filminga. I 2–3 år har guttene produsert mange filmer, og interessen for film begynte da de møtte hverandre på ungdomsskolen.

– Iver spurte om jeg ville være med å lage film, og det var vel egentlig sånn interessen min for film begynte, forklarer Sundfær.

Nå har all jobbinga resultert i en nominasjon til Amandus internasjonale studentfilmfestival.

– Man får en «boost». Det viser at det går an, smiler guttene

Skuespillertalent

Ikke bare er Iver Svenning Brevik dyktig bak kameraet, men han er også en habil skuespiller. For tiden er han aktuell i en hovedrolle i dokumentarfilmen Togrøvere, som hadde premiere i Trondheim sist onsdag. Filmen handler om en ungdomsgjeng fra Ranheim på 90-tallet, som i to år ranet tog for både øl og brus. Temaer som går igjen i filmen er utenforskap, samt svikt fra foreldre, skole, barnevern og andre voksne.

– Jeg tror filmen vil gjøre inntrykk på folk. Alt man får se og høre er sant, sier den unge skuespilleren.

Selv om Svenning Brevik tydeligvis har talent både foran og bak kamera, er han helt sikker på at det er bak kamera han trives best.