Til Inderøy med ny plate

I slutten av februar slapp Hekla Stålstrenga plata «Elske og ære». Torsdag 28. mars står bandet på scenen i Inderøy kulturhus.

TIL INDERØY: Førstkommende torsdag står Hekla Stålstrenga på scenen i Inderøy Kulturhus. Foto: Knut Aaserud 

– Låtkatalogen vår blir større og større hele tiden, noe som fører til at vi på konserter må plukke vekk enkelte gamle låter til fordel for nye.

Nyheter

– Vi gleder vi oss til å spille i Inderøy, smiler felespiller Ragnhild Furebotten.

Sammen med Tore Bruvoll på gitar, Anne Nymo Trulsen som vokalist, Ole-Jakob Larsen på trommer og Trond-Viggo Solås på bass, utgjør hun det nordnorske vise- og folkemusikkbandet, som nå er på turné med sitt sjuende album.

Tekstforfatterdebut

Albumet er titulert «Elske og ære» etter en av låtene på plata som handler om livsvalg, usikkerhet, om det å være modig og om ekte kjærlighet. Det er Furebotten sammen med Nymo Trulsen og Bruvoll som har skrevet sangene på plata.

– Disse låtene har blitt til over det vi innser er tid, og speiler en fase vi har vært gjennom både på godt og vondt. «Elske og ære» er nok ei mer seriøs plate enn de andre vi har gitt ut, sier Furebotten, som debuterer som tekstforfatter på plata.

– Jeg har skrevet melodier til låter i årevis, så det var veldig skummelt å gå inn i en ny rolle denne gang. Det er rart hvor stor forskjell det er på å skrive tekst og melodi, sier hun.

Gode tilbakemeldinger

Noe annet hun mener har vært litt småskummelt, er prosessen med å finne ut av hvilket låtmateriale som skal være med på turné etter plateslipp.

– Låtkatalogen vår blir større og større hele tiden, noe som fører til at vi på konserter må plukke vekk enkelte gamle låter til fordel for nye. Det er vanskelig å vite hva folk vil høre, men det har også vært veldig gøy å jobbe seg fram til et resultat vi er fornøyde med, sier felespilleren, som legger til at tilbakemeldingene fra publikum på både plate og konsert har vært veldig gode.

Trygg turnéavslutning

Hekla Stålstrenga har flere ganger tidligere besøkt Inderøy. Blant annet i 2015 under InderøyFest.

– Den konserten var den aller første vi spilte etter at både jeg og Anne Nymo Trulsen hadde blitt mammaer på under et halvt års tid, og jeg husker godt at det var en veldig fin opplevelse for oss alle, sier Furebotten, som forteller at bandet som helhet har et spesielt forhold til Trøndelag generelt.

– Kombinasjonen oss og trøndere funker bra, noe vi blant annet ser på oppmøtet på konsertene våre. Å avslutte en månedslang turné i Trøndelag føles derfor veldig trygt og godt, avslutter hun.

Bare Nærøy og Namsos gjenstår av turneen etter konserten i Inderøy.