Musikklagene Låt og Luurlaat

Klare med kirkekonsert

Den siste tiden har musikklagene Laat og Lurlåt ligget i trening før søndagens kirkekonsert i Sakshaug kirke.

KIRKEKONSERTKLARE: Musikklagene Laat og Lurlåt er klare for kirkekonsert på søndag. Her er noen av musikerne sammen med dirigentene Anders Skaugen og Petter Skjervold. Foto: Privat 

Nyheter

– Vi har hatt jevne øvelser sammen på Akset den siste måneden og gleder oss nå til konserten på søndag, sier Hanne Elin Ferstad.

Byr på klassikere

Hun lover at konserten kommer til å by på mange klassiske perler som spilles av korpsene og sammen med innleide solister.

– Operasanger Thale Jørstad vil fremføre Bach-musikk sammen med Siv Anette Lorentzen på orgel, samt synge i flere stykker sammen med korpsene, annonserer hun.

Flygelhornduett

Hanne Elin Ferstad lover at det også blir flygelhornduett med Sissel Sandvik Våset fra Lurlåt og Elin Gjærde fra Laat – også dem i samspill med Siv Anette på orgel.

Hun sier videre at organist Siv Anette også vil framføre et stykke alene på orgel.

13 forskjellige stykker

– I alt 13 forskjellige musikkstykker står på programmet, så de som møter opp i Sakshaug kirke på søndagskvelden får en variert musikkopplevelsen, sier hun og forteller at konserten er gratis for dem under 18 år.

– Vi håper virkelig at mange tar turen til kirken denne kvelden. Så dermed er det bare å ønske alle vel møtt, avslutter hun.

Krydrer sesongen

Straumbygg Anders Skaugen er dirigent for musikklaget Lurlåt, som holder til på Sandvollan. Han sier at korpsene har funnet ut at en felleskonsert er med på å krydre sesongen.

– De to korpsene utgjør et stort korps med rundt 50 musikere. Det byr på mange muligheter, smiler han.

Skaugen sier at repertoaret spenner fra Bach og musikk som er relativt nyskrevet.

– Vi byr på stor variasjon i uttrykket – fra det helt rolige til spektakulære klanger, nikker han.

Roser Thale

Dirigenten sier at musikerne både er dyktige og stiller med godt humør.

– At Thale tar turen fra Nesna for å synge med oss er stas. Hun er en meget dyktig sanger som har vært utenfor Inderøy og utdannet seg innen musikk. Så kommer hun tilbake og bidrar sammen med det lokale musikklivet. Det er stort, roser Anders Skaugen.