Koret «Virvel» debuterer

Onsdag debuterer koret «Virvel» med konsert i SAGA – senter for fotografi – på Sundsøya.

NYTT NAVN: Tidligere het koret Sakshaug Blandakor. Nå er navnet Virvel. Onsdag denne uka har koret sin debutkonsert under sitt nye navn. 

Nyheter

Nå er ikke Virvel et kor som nylig er blitt startet. Men det fikk nylig nytt navn. I 41 år – fram til nå – har koret hatt navnet Sakshaug Blandakor.

– Ideen om navneskiftet dukket opp på en kreativ kick off i januar 2018. Etter at koret nylig hadde gjennomført sitt 40 årsjubileum var det naturlig med en idedugnad på hvor veien videre skulle gå, forteller kordirigent Rannveig Skillingstad.

Hun sier at fra dette helt ville forslaget fra en sanger ble lansert, fikk ideen tid til å modnes, og etter hvert ble sangerne involvert i en lang og kreativ fase.

– Det kom mange forskjellige forslag til navn, men flertallet landet etter flere runder på dette. Forslagsstiller til navnet hadde følgende begrunnelse for Virvel:

«Virvel er hovedingrediensen i Straumen (en straum). I en virvel er det mye som skjer. En virvel har en estetisk form. En virvel har mye energi. En virvel er inkluderende og trekker til seg. En trommevirvel: Noe stort på gang. Virvel er da et navn som kan gi mange gode assosiasjoner»

Når koret inntar scenen på SAGA – senter for fotografi – står et bredt repertoar på programmet. Her serveres toner fra vuggesang til rock.

– Konserten kommer til gjennom et samarbeid med Elisabeth på SAGA. For oss er dette en mulighet til å markedsføre koret for om mulig å få med flere sangere. Som kjent er ikke Virvel akkurat overbefolket med mannlige kormedlemmer, smiler leder i koret, Stig Hegdal.