Det lekende mennesket

Forestillingen «Homo Ludens» eller «Det lekende mennesket» drar i gang årets Kortreiste Dansefestival nå på søndag.

ÅPNINGSFORESTILLING: Fire av fem som skal i aksjon under åpningsforestillingen i og ved brygge i Skjelvågen. F.v. Maja Roel, Kristine Karåla Øren, Elisabeth Kjeldahl Nilsson og Lasse Passage. I tillegg skal også Ida Gudbrandsen være med. 

Nyheter

Startskuddet går i Skjelvågen på Sandvollan der forestillingen vises. Her blir det også offisiell åpning av festivalen ved forbundsleder av Norske dansekunstnere (NoDa), Kristine Karåla Øren.

Tematisk omdreiningspunkt

Bak åpningsforestillingen står festivalkunstner Maja Roel. Med seg på scenen har hun fire andre dansere.

Når den er unnagjort går det slag i slag med forestillinger fram til torsdag i neste uke. Festivalen avsluttes med Teppefallsfest på Strømnes torsdag kveld. Ifølge arrangøren er det ikke tilfeldig at en har valgt Homo Ludens som åpningsforestilling.

– Det lekende mennesket er nemlig det tematiske omdreiningspunktet for hele festivalen, sier Live Strugstad hos Dans i Trøndelag, som står bak festivalen.

Spesiell forestilling

Hun sier at årets åpningsforestilling er litt spesiell.

– Det er like mye en vandretur som en forestilling. Her skal det spilles forestilling i andreetasjen i bryggen og den spilles utendørs på moloen der dansere og publikum tas med til tivolifisken. Inkludert i billetten er også en tur med båten MS Innherred og grilling. Her får en med andre ord mye for inngangspengene, smiler hun.

AKSET er hovedkvarteret

Selve hovedkvarteret for festivalen blir AKSET. Her endres foajeen til det ugjenkjennelige.

– Den blir transformert til noe helt særegent, en udisiplinert sone med grønne vekster og hengekøyer. Foajeen blir et landskap for en skal kunne slappe av i slaraffenland og få føling i fjæra. Som dansekunstner Steffi Lund sier det så treffende: «Den som tar seg friheten i å leke på alvor er det aldri mulig å undertrykke helt, smiler Strugstad.

Mye for barn og unge

I likhet med tidligere års kortreiste dansefestival byr også årets festival, som er den åttende i rekken, på flere forestillinger for barn og unge. Her blir det både babydisko og DJ-kveld for de yngste.

– I tillegg inviterer festivalen til morgenbad og en rykende fersk kopp kaffe på Sundsand hver eneste dag. «Morgenbad med Gud» er tittelen på badeseansen som ledes av Ida Gudbrandsen. Her er det bare å ønske alle velkommen, avslutter Live Strugstad.