Kongen har abdisert

En hyllest til Petter

Eier og driver av Norsk Limtre, Ragnar Berg, var Petter Northugs aller første sponsor. Siden har han fulgt ham i tykt og tynt, og han ønsker nå å hylle skikongen.

TAKKER KONGEN: Norsk Limtre var den aller første sponsoren til Petter Northug, og nå vil eier Ragnar Berg i samarbeid med Inderøy kommune hylle skikongen for det han har gjort og betydd for bygda. 

FOR ALLE: Åpninga av Northug-runden fredag den 13. september blir åpen for alle. Dit kommer skikongen selv også. 

Nyheter

– Den 13. september planlegger vi en avskjedsmarkering for Petter Northug. Det er Norsk Limtre sin måte å takke ham for alle de opplevelsene han har gitt oss, og for å vise at vi setter pris på alt han har gjort. Vi arrangerer dette i samarbeid med Inderøy kommune, sier ildsjelen bak arrangementet, Ragnar Berg.

Festkveld

– Om kvelden den 13. september blir det et lukket arrangement for inviterte gjester i Mosvikhallen. Der blir det tid for mimring, og det vil bli taler, heder, ære og underholdning. Vi skal selvsagt by på lokal, god mat også, smiler Ragnar. For til denne festen vil det komme store idrettsnavn fra fjern og nær, og da gjelder det å vise det beste av det hjembygda til Petter har å by på.

– Vi vil ikke røpe så mange fra gjestelista ennå, men det er klart at blant andre Gerhard Heiberg, Bjørge Stensbøl og Ernst A. Lersveen kommer. Det gjør også flere av landslagsløperne og andre fra teamet rundt. Vi vet også at det kommer en del russere. Kanskje kommer Jelena Velbe også – vi får se, sier Ragnar Berg som holder en del av kortene tett til brystet ennå.

Åpner Northug-runden

Men tidligere på ettermiddagen blir det et åpent arrangement der alle som har lyst til å hylle Petter kan komme, for da skal nemlig «Northug-runden» åpnes. Det er ei trimløype som helselaget og idrettslaget i Framverran står bak, og løypa går like forbi gården der Petter har vokst opp. Gerhard Heiberg skal stå for den offisielle åpningen, og det skjer ved Vestvik kirke.

– Det er veldig fint at lokalt næringsliv og kommunen får gjort dette sammen, og vi får endelig en anledning til å takke Petter for det hans prestasjoner har betydd for oss, og det at han så til de grader har satt heimplassen sin på kartet. Når det gjelder Northug-runden, så synes jeg det er veldig bra og raust at familien legger til rette, for mange er interessert i å se det området verdensstjernen har vokst opp i. Med denne åpningen får alle som ønsker det ta del i hyllesten, og det tror jeg mange har lyst til, sier ordfører Ida Stuberg.

TV2 vil være til stede hele dagen for å lage et program som skal sendes søndag den 15. september om kvelden.